NEKATEGORISANO

Nepravedno je što se Novak kvalifikovao za Torino: Britanac prozvao Đokovića

Kameron Nori dao je zanimljivu izjavu u Parizu o Novaku Đokoviću.

Britanac se u centru pažnje našao na Vimbldonu gdje je odigrao odlično i kojeg je Novak Đoković pobjedio u polufinalu londonskog grend slema. Srbin je kao što znamo osvojio taj turnir, a pravila kažu da su osvajači grend slem titula, ukoliko godinu završe u top 20 automatski učesnici završnog mastersa u Torinu.

Na taj način je i trenutno sedmi teniser svijeta iz Srbije čekirao karte za poslednji turnir u sezoni.

Ali Nori je u smiraj ove sezone imao zanimljivu izjavu na račun Đokovićevog plasmana u Torino.

– Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi djeluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa – istakao je Britanac.

Kirjos je izgubio 1,200 poena zbog Vimbldona, a u međuvremenu je i njegov agent Stjuart Dugi za britanske medije poručio:

– Prvo i najvažnije, Novak zaslužuje da bude u Torinu! Ali čini se proizvoljnim da je on jedini igrač koji ima koristi od nastupa na Vimbldonu.

Ako je Kirjosu za utjehu i on se plasirao na završni turnir, ali u dublu. Princip isti kao kod Noleta – osvojio je Australijan open sa Tanasijem Kokinakisom i dobio karte za Torino.

Cijela ova tema dovela je do toga da se u javnosti oglasi i PR služba ATP-a koja je prokomentarisala nastalu situaciju:

– Uklanjanje bodova na ovogodišnjem Vimbldonu urađeno je na osnovu poštenja prema svim igračima i nije se smatralo da su potrebne dalje promjene pravila u vezi sa statusom takmičenja. Svaki igrač koji se ove godine takmičio na Vimbldonu i drugim Grend slemovima imao je priliku da se kvalifikuje za Torino prema kvalifikacionom pravilu za grend slemove.

Završni masters u Torinu igra se od 13. do 20. novembra.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button