ATPTENIS

ŠOK U PARIZU Nadala na startu eliminisao 31. na svijetu

Španski teniser Rafael Nadal završio je učešće na Mastersu u Parizu i to na samom startu.

Bolji od njega je bio trenutno 31. igrač sveta Tomi Pol sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:1) u setovima nakon dva i po sata igre i tako je postao prvi teniser koji je na ovom turniru eliminisao Nadala prije četvrtfinala.

Trenutno drugi igrač svijeta nije igrao još od početka septembra i eliminacije sa US opena u meču sa Frensisom Tijafoom, dok je Pol u prvom kolu, u kom je Nadal bio slobodan, eliminisao Roberta Bautistu-Auguta i tako “zagrijaniji” ušao u ovaj meč.

Dalo se odmah naslutiti da neće sve ići glatko po Nadala iako jeste prvi stigao do prednosti u setovima. Američki teniser je ostvario prvi brejk na meču pri rezultatu 2:1, ali je uslijedio ekspresan odgovor protivnika.

Nadal je odmah iskoristio prvu sljedeću brejk loptu, što je ujedno bilo dovoljno i za osvajanje prvog seta samo da bismo vidjeli identičan scenario u drugom setu.

Doduše i obrnut jer je sada Nadal bio taj koji je prvi oduzeo servis protivniku, Pol je odmah uzvratio, ali nije uspijevao kao Španac da iskoristi brejk prilike u nastavku te je morao da preko taj-brejka stigne do poravnanja u setovima.

Završnica drugog seta kao da je slomila Nadala u potpunosti, te je Pol bez većih problema stigao do pobjede u trećem setu u kom je protivniku prepustio samo jedan gem.

Tako je zakazao susret sa još jednim španskim predstavnikom Pablom Karenjom Bustom koji je eliminisao Denisa Šapovalova.

Ovim smo ostali uskraćeni za duel Novaka Đokovića i Nadala koji je projektovan za polufinale, te je sada glavni pretedent da izađe na megdan srpskom teniseru Stefanos Cicipas.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button