ODBOJKAOSTALI SPORTOVI

Aleksandar Kuzmanović, tim-menadžer OK Borac za SNM o organizaciji mečeva u Bergenu: Pregovori kao šahovska partija

Odbojkaši Borca završili su odiseju u CEV Čelendž kupu eliminacijom od ekipe Vikinga u Bergenu. Da bi momci na terenu došli u poziciju da se bore na terenu administracija kluba morala je da odradi veliki posao. Najveći angažman u tom segmentu imao je tim-menadžer “crveno-plavih” Aleksandar Kuzmanović.
Mladi operativac u razgovoru za SNM otkrio je kako su tekli pregovori sa Evropskom kućom odbojke i predstavnicima Vikinga oko organizacije mečeva. Ističe da je to bila svojevrsna šahovska partija.

– Poznato je da smo trebali igrati protiv pobjednika duela između šampiona BVA kupa i Vikinga. Međutim, nakon što CEV nije prihvatio da šampion Balkanskog kupa ide dalje jer su samo tri ekipe učestvovale u završnici, bilo je jasno da ćemo u Norvešku. Odmah sam stupio u kontakt sa ljudima iz Vikinga, tačnije Toreom Morkenom i počeo da pričam o detaljima. Pregovori su bili dugi. Svako se borio za svoj klub, da prođe što bolje. Znalo se desiti da mi se ne javlja po par dana, a onda je i on čekao na moj odgovor, ali sve je to normalno. Moj posao je bio da “izboksujem” najbolju opciju za svoj klub – istakao je Kuzmanović.

Norvežani su odmah zakazali termin prve utakmice. Kuzmanović je u skladu sa situacijom u klubu i u dogovoru sa čelnicima “crveno-plavih”, prihvatio da se oba susreta igraju u Bergenu.

– CEV se tu nije petljao, na nama je bilo da nađemo zajednički jezik. Jedino što zahtijeva krovna organizacija evropske odbojke je to da gostujuća ekipa mora biti smještena u hotelu sa minimum tri zvjezdice, te da isti mora biti registrovan i potvrđen od strane CEV-a. Što se podjele troškova tiče Borac je dobio najbolje moguće uslove, koje smo mogli isposlovati. Recimo turski klubovi, koju su među najmoćnijima u Evropi finansijski, na primjer kada su domaćini u evro-kupovima, plaćaju sve ekipama koje im dolaze u goste i smještaj i prevoz – rekao je Kuzmanović.

Borčev tim-menadžer ističe da ni u CEV-u nisu baš najažurniji i ne samo to, ni preciznost im nije jača strana.

– Imali deset do 20 razmijenjenih poziva s njima i problem sa akreditacijama. Oni su ih poslali na adresu Banjaluka Voleja. Nisu shvatili da smo mi iz istog grada, ali nismo isti klub i još su rekli da njihova “aj ti” služba ne može to da riješi. Tek tri dana prije puta smo sve završili. Dugujemo veliku zahvalnost našim prijateljima iz BL voleja što su nam priskočili u pomoć, kao i ljudina iz Odbojkaškog saveza BiH koji su nam pomogli oko proceduralnih stvari – zaključio je Kuzmanović.

Sponzori
Zanimljiva stavka u pregovorima sa CEV-om bili su sponzori čiji se logo odnosno ime nalazi na dresu. Evropskoj kući odbojke mora se prijaviti koliko ih klub ima i koju djelatnost obavljaju.

– Jedan od naših sponzora je kompanija koja se bavi sportskim klađenjem, a CEV ima u tom segmentu ugovor sa drugom kompanijom tog tipa, tako da mi logo našeg sponzora možemo da stavimo samo na jednom mjestu na kompletnoj opremi. Ovaj put smo ih stavili na poleđini dresa – otkrio je Kuzmanović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: superkaya88
  2. Povratni ping: fn gun brand
Back to top button