BORILAČKI SPORTOVIOSTALI SPORTOVI

Babić u četvrtfinalu šampionata Evrope!

Kik-bokser Milan Babić član KBK Tigar iz Gacka plasirao se među osam najboljih boraca Evrope u turskoj Antaliji pod zastavom Srbije u kategoriji 75 kg disciplina lou kik.

On je na početku šampionata Starog kontinenta bio bolji od Bugarina Hrista Hristova, a u borbi za polufinale u ringu će rukavice ukrstiti sa predstavnikom Izraela Sakasom Loaijem. Trener KBK “Tigar” Veselin Đuričić rekao je za ” Glas Srpske” da je ovo veliki uspjeh ako znamo kakva je konkurencija na evropskoj smotri u Turskoj. On naglašava da Babić nastupa za reprezentaciju Srbije budući da kik-boks savez Srpske i kik-boks savez Srbije imaju potpisan protokol o saradnji da naši takmičari mogu nastupati pod zastavom Srbije.

– Babić radi u kategoriji do 75kg disciplina lou kik. Svaka pobjeda je ogromna na skupu najboljih evropskih kik-boksera, a odlično je krenuo. Medalja bilo koga sjaja bila bi zlatna. S obzirom na to da Babić ima veoma teške uslove u kojima radi sam odlazak na Evropsko prvenstvo za nas je uspjeh – rekao je Đuričić dodavši da je u dobroj formi otišao na ovaj šampionat.

Podsjećamo, Babić je aktuelni prvak Balkana a zlatnom medaljom okitio se ovog ljeta u Kraljevu. Uz to Babić je 2018. godine postao i prvak Evrope u disciplini K-1.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 방콕 푸잉
Back to top button