FUDBALREGION

Petrić: Nisam slep, nekada se navlačilo Partizanu, sada se to radi Zvezdi! “Večiti” su najveći problem!

Trener Partizana Gordan Petrić sumirao je polusezonu crno-bijelih, a novinari su ga pitali i za komentar koji je dan ranije imao Zvezdan Terzić upućen rivalu, kada je rekao da bi Zvezda imala +20 da Partizanu sudije nisu pomagale.

Petrić je ponovio ono što je nedavno i rekao, da su problem srpskog fudbala Zvezda i Partizan i da arbitri pomažu „vječitima“, kao i da je na jednoj utakmici rekao sudiji da kazni njegovog igrača koji je napravio faul za žuti karton.

– Ja sam to rekao i meni nije problem da to kažem, najveći problem srpskog fudbala su Zvezda i Partizan. Nekad Partizan ima olakšicu što se tiče suđenja, nekad Zvezda, u ovom trenutku Zvezda očigledno ima neku pomoć, to sam rekao posle utakmice u Novom Pazaru kada je Zvezda igrala, da učinimo sve da se ljudi ne posvađaju zbog fudbala, jer sam gledao utakmicu i kao bivši igrač mogu da vidim kada sudija “navlači” za gostujuću ekipu. To se desilo u Pazaru, u Kragujevcu i u Nišu, ne pričam za Niš zato što je Zvezda dala gol u 97. minutu, kad sudija podigne četiri minuta, to je minimalno četiri minuta, a on može da produži utakmicu još tri minuta, to je najmanji problem. Način na koji je sudija svirao na tim utakmicama, očigledno se videlo da se pomaže ekipi kao što je Crvena zvezda. I sada ovaj faul u Surdulici što je bio ili nije, to svi vide, ali kažem, to su neke sitnice, koje protivničkoj ekipi, nekada Zvezdi, nekada Partizanu koristi – rekao je Petrić.

On je naglasio da se ranije pomagalo Partizanu.

– Ja to vidim kao bivši igrač i sada kao trener. Nekad se pomagalo Partizanu, nekad Zvezdi, sada se više pomaže Zvezdi, ali providno, nisam ja slep, pa da ne vidim to. Ali to ne umanjuje moje nezadovoljstvo, imali smo šansu da pobedimo Zvezdu, da pobedimo Javor, Spartak… Moramo da gledamo prvo sebe, ali ima i ovih okolnosti koje remete celu atmosferu u srpskom fudbalu. Ne bi trebalo tako da bude, ja sam duže igrao u Britaniji nego u Srbiji, da se tako nešto dešavalo, verovatno bi neko reagovao. Da li neko treba da reaguje, ja ne ulazim u to, svestan sam o čemu se radi, nemam nijedan problem s tim, samo da ne bude toliko bukvalno i da ti se neko smeje na te situacije. Što se tiče naših utakmica, bilo je grešaka i sa jedne i sa druge strane. Kada je Menig povukao igrača, rekao sam sudiji da da žuti karton mom igraču, ljudski je pogrešiti, nema nikakvih problema – naglasio je Petrić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button