KOŠARKANBA

NIŠTA BEZ JOKIĆA Prvi domaći poraz Denvera od Njujorka nakon 16 godina

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Njujork Niksa, dok su Dalas Maveriksi izgubili od Hjuston Roketsa.

Njujork Niksi su na gostovanju pobijedili Denver sa 106:103, i nanijeli timu iz Kolorada prvi poraz na domaćem terenu ove sezone.

Pobjedu Njujorku donio je Džejlen Branson, koji je 10,5 sekundi prije kraja bio precizan sa linije slobodnih bacanja, i tako krunisao seriju 20:7 u finišu utakmice.

Srpski reprezentativac i dvostruki MVP NBA lige Nikola Jokić je zaražen koronavirusom, odnosno ušao u zdravstveno-bezbjednosni protokol i nije nastupio za Nagetse protiv slavnih Njujork Niksa.

Njegov nedostatak se najviše osjetio u posljednjim minutima, kao što je već rečeno, Niksi su tada napravili ključnu prednost i onda poenima Džejlena Bransona došli do osme pobjede u šampionatu.

Vjerovali ili ne, ali je Njujorku ovo bila prva pobjeda u Denveru nakon 8. novembra 2006. godine, kada je za ekipu još uvijek igrao Karmelo Entoni, Alen Ajverson pa i Erl Bojkins, Markus Kembi, Džej Ar Smit, Linas Kleiza…

Džulijus Rendl je ostvario rekord sezone u gostujućem timu sa 34 poena, a upisao je i 11 skokova. Branson je postigao 21 poen, uz sedam dodavanja, dok je Derik Rouz zabilježio 13 poena, 11 je dodao Ar Džej Beret i 10 Kem Rediš.

Najefikasniji u Denveru su bili Bouns Hajland i Džamal Marej sa po 21 poenom, po 13 su imali Zik Nađi i Kentavijus Koldvel Poup, 12 je imao Brus Braun, a 10 Džef Grin.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: health tests
  2. Povratni ping: cartel oil
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button