BORILAČKI SPORTOVITAEKWONDO

Srbija ima novu šampionku planete!

Mlada srpska reprezentativka u tekvondou Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju na Svjetskom prvenstvu u meksičkoj Gvadalahari.

Nadica Božanić je rođena 2001. godine, nekadašnja je kadetska šampionka Evrope i juniorska svetska šampionka, a ima i srebro sa Olimpijskih igara mladih 2018. godine.

Dvadesetjednogodišnja članica TKD kluba Galeb u finalu kategorije do 73 kilograma savladala je Korejku Da Bin 2:0 (12:8, 9:3), koja je prošle godine u finalu Olimpijskih igara poražena od Milice Mandić.

Iako joj žrijeb nije bio nimalo naklonjen, na tatamiju je djelovala vrlo sigurnoi stigla do najvećeg uspjeha u kratkoj seniorskoj karijeri.

Njeno zlato je rekordna peta medalja na šampionatu svijeta za Srbiju, nakon što su prethodno do odličja došli Mahdi Hodabahši (zlato), Aleksandra Perišić (srebro) i Tijana Bogdanović i Stefan Takov (bronze).

Reprezentativac Srbije, Relja Ivković, poražen je u prvom kolu od Malezijca Sebastijana Tana sa 2:0 (4:1, 6:1).

Posljednjeg dana Svetskog prvenstva, Srbija će imati još jednog predstavnika. U najlakšoj ženskoj kategoriji, do 46 kilograma, nastupiće Lana Komnenović, koja će u šesnaestini finala na megdan Azerbejdžanki Minaji Akbarovoj.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: additional resources
Back to top button