ATPTENIS

Đoković: Kraj? Nema kraja!

Srpski teniser Novak Đoković i u 35. godini nastavlja da pomjera granice u svetu “belog sporta”.

On je po šesti put trijumfovao na Završnom mastersu, čime je postao najstariji osvajač ovog turnira.

Nije mu bilo lako da fizički iznese drugi dio turnira, naročito nakon onog duela sa Danilom Medvedevim, koji je trajao više od tri sata.

– Imam odličnog fizioterapeuta. Imam sjajan tim. Imam rutine koje mi odgovaraju kod oporavka. Mislim da me je neko poslije meča sa Medvedevim pitao gde je granica? Zaista često osećam da ta granica postoji samo u našem umu, perspektivi. To je unutrašnja bitka sa samim sobom jer postoji glas koji ti uvek govori da si umoran, da ne možeš i tako to. Loš momak i dobar momak. Ti pokušavaš da nahraniš dobrog momka da postane glasniji, jači od lošeg. To je tako – rekao je Đoković i dodao:

– Lakše je reći nego učiniti. To je nešto što vas podiže ujutru iz kreveta, to je srce, um, životna sila, gorivo, šta god. Za mene je to i dalje glad. To je ljubav prema igri, strast: Volim igru. Već sam rekao. Tenis je moj omiljeni sport, dao mi je toliko privilegija i benefita. Zašto ne probati? Zašto ne sanjati o tome? Nemam problem sa verbalizujem da imam najveće ciljeve, da želim da bude najbolji, da želim da pobedim na svakom turniru. Ne mislim da je to neskromno, važno je poštovati igru i biti siguran u sebe.

Novinari su Novaka pitali i da li razmišlja o penziji, kada će reći kraj.

– Nema kraja, kako kažu u američkom fudbalu. Ne osećam da imam misli i ideje o tome kako želim da završim karijeru, u smislu kada da završim. Da imam nešto na umu, podelio bih to sa vama – naglasio je.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

Back to top button