FUDBAL

Tragedija u Mostaru: Fudbaler Zrinjskog skočio u smrt sa osmog sprata

Šokantne vijesti dolaze iz Mostara. Velika tragedija pogodila je sport pošto je jutros samoubistvo počinio fubaler Zrinjskog Karim Gazeta (27).

Švajcarski igrač, koji je ljetos stigao u Zrinjski, izvršio je samoubistvo skokom s osmog sprata zgrade u ulici Kneza Višeslava. Policijska uprava Mostar jutros je obavila uviđaj na mjestu nesreće.

Riječ je o 27-godišnjaku koji je u julu stigao iz Ksamaksa i dolazak u BiH mu je prvi inostrani angažman jer je karijeru gradio isključivo u Švicarskoj.

Ove sezone Gazeta je odigrao samo jednu utakmicu za Zrinjski u Premijer ligi, a onda se suočio s povredom koja ga je udaljila s terena do kraja polusezone.

Švajcarac je u BiH stigao kao veliko pojačanje, ali je došao povrijeđen pa je na prvi nastup čekao do oktobra. Trener Zrinjskog Sergej Jakirović naglašavao je da se radi o izuzetno talentovanom fudbaleru, ali čim se oporavio od povrede, doživio je novu i za njega je tada polusezona završena.

Gazeta je svojevremeno važio za jednog od najvećih talenata švicarskog fudbala. Igrao je za sve omladinske reprezentacije Švajcarske. Karijeru je počeo u Servetu, a igrao je još za Vintertur, Lozanu i Ksamaks.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button