FORMULAMOTOSPORTOSTALI SPORTOVI

ALONSO NE ODUSTAJE Mogu do još jedne titule

Španski vozač Fernando Alonso, dvostruki šampion svijeta, vjeruje da može da donese uspjeh ekipi Aston Martin u naredne dvije sezone u šampionatu Formule 1.

Alonso je prethodne dvije godine vozio za Alpin, a ovu sezonu je završio na devetom mjestu u generalnom plasmanu vozača sa 81 bodom. Sa ekipom Aston Martin potpisao dvogodišnji ugovor.

– Na poslednjih nekoliko trka u sezoni, kao što su Meksiko, Ostin ili Brazil, bio sam bliže nivou na kome sam bio 2012. ili 2010. godine. Prošle godine nisam imao 100 odsto povjerenje u bolid ni u moj povratak – rekao je španski vozač, koji je u karijeri odvezao 356 trka u F1.

U Abu Dabiju je obavio prve testove za Aston Martin.

– Nastavljam samo zato što vjerujem da ćemo imati šansu. Nerealno je da naredne godine smanjimo zaostatak, ali moramo da postavimo osnovu za buduće bolide i da radimo bolje od ljudi oko nas. Spreman sam da pružim nešto posebno i isto očekujem od njih – dodao je Španac, koji je titule u F1 osvajao 2005. i 2006. godine.

Alonso je izrazio nadu da će voziti u F1 još najmanje „dvije do tri godine“.

– Osvajanje titule je ono što me svakodnevno motiviše, pa i dalje razmišljam da će treća titula biti moguća jednog dana. Možda ne sljedeće godine, ali ko zna. Ići ću godinu po godinu. Ako u nekoliko sezona budem kao prošle godine, čak iako moji nastupi izgledaju dobro, ako ne budem zadovoljan sobom, možda ću prestati. Ali ako vozim kao ove godine, ako se osjećam ponosnim, nastaviću kakvi god da su rezultati – zaključio je Alonso

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 리플실시간
Back to top button