ATPTENIS

NOVAK SUMIRAO SEZONU Nisam mogao da zamislim bolji scenario

Novak Đoković je trijumfom u Torinu zaokružio jednu neobičnu, ali za njega veoma uspješnu tenisku sezonu.

Godinu je završio titulom na ATP Finalu u Torinu i skokom na peto mjesto na ATP listi, ali nema dileme da bi bio daleko bolje plasiran da je mogao da igra u Australiji i SAD.

U osvrtu na proteklu sezonu, Novak je za Eurosport poručio da ga titula na završnom turniru sezone motiviše da i u narednoj sezoni nastavi sa uspjesima.

– Naravno da osećam veliko zadovoljstvo s obzirom na to kako je moje putovanje ove godine započelo lošim iskustvom u Australiji i svime što se tamo dogodilo. Zato je ovaj trijumf još veći, baš zbog toga kroz šta smo moj tim, porodica i ja morali da prođemo. Ipak, osećam da u svemu tome nisam bio sam, imao sam podršku mojih ljudi iz Srbije, regiona – kaže Novak.

Osvojio je pet titula iako nije mogao normalno da planira takmičenja i raspored.

– Bilo je samo pitanje vremena pre nego što nađem tu ravnotežu i optimalnu snagu u igri, kako bih dosegao vrhunac forme i igrao najbolji mogući tenis. Sredinom sezone to je počelo da se dešava i osvojio sam Vimbldon, mislim da sam posle toga izgubio samo jedan meč. Bio je to sjajan finiš, nisam mogao da zamislim bolji scenario. I dalje sam jako motivisan da igram na ovom nivou, srećan sam što ću moći da igram u Australiji na svom najuspešnijem grend slemu. Krećemo odatle – zaključio je Đoković.

Poznato je da će Novak u decembru igrati na egzibicionom Svjetskom teniskom kupu u Dubaiju.

Prvi turnir u narednoj sezoni biće mu u Adelejdu poslije čega će igrati na Australijan openu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: cartel oil co disposable
  2. Povratni ping: 드라마 다시보기
Back to top button