FUDBAL

SENZACIJA NAD SENZACIJAMA Saudijska Arabija savladala Mesijevu Argentinu VIDEO

Dogodila se jedna od najveći senzacija u istoriji svjetskih prvenstva. Fudbaleri Saudijske Arabije su okviru prvog kola Grupe C Svjetskog prvenstva koje se održava u Kataru savladali Argentinu sa 2:1.

Argentini Lionela Mesija, koji igra svoj posljednji Mundijal, davane su najveće šanse da se domogne „Boginje“. Ipak, na prvom iskušenju, ispriječili su se hrabri Saudijci, koji nisu poklekli ni nakon što je Mesi svoju ekipu doveo u vodstvo golom iz penala u 10. minutu. Sve je mirisalo na uvjerljiv trijumf „gaučosa“ i katastrofu Saudijaca, kako su mnogi i predviđali.

Ipak, tim francuskog stručnjaka Erva Renara nije se predao, pa je u 49. minutu preko Saleha el Šehrija izjednačio, da bi pet minuta kasnije Salem Al Davsari, poslije sjajnog solo prodora pogodio za nevjerovatnih 2:1, za ogromno odušeljenje njegovih saigrača i navijača.

Ovim porazom Argentina je ugrozila svoje šampionske ambicije, naročito ako se ima na umu da se za prolaz iz grupe pored Saudijske Arabije koja ih je savladala, bore sa odličnim ekipama Poljske i Meksika.

U sjenci ove veličanstvene pobjede, ostao je sudar beka Saudijske Arabije Nasera El Šahranija sa svojim golmanom koji ga nokautirao udarivši ga nogom u glavu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button