BIHRUKOMET

Završena Bema rukometna liga: Trijumf osnovaca iz škole Ivo Andrić

Osnovci iz škole Ivo Andrić pobjednici su drugog izdanja Bema rukometne lige.

U finalnom susretu savladali su vršnjake iz škole Aleksa Šantić, i to, poslije boljeg izvođenja sedmeraca 19:18 (16:16,10:10). Pehar i zlatne medalje dodjelila je Mirna Savić Banjac, savjetnik gradonačelnika Banjaluke, dok je poraženom finalisti srebrna odličja i pehar predao Nenad Talić, direktor Sportskog centra „Borik“.
U pobjedničkom sastavu po šest golova dali su Nikša Rajić i Aleksa Marjanović, dok je sjajan na golu bio Petar Rajić koji je imao devet odbrana. Na drugoj strani sjajan utisak ostavio je kapiten Nemanja Stupar sa 10 golova koji je ujedno bio prvi strijelac ovog sjajno organizovanog takmičenja, a priznanje je dodjelila Gorica Bilak – Moconja, republički koordinator Malih olimpijskih igara.
Za najboljeg igrača proglašen je Novak Petrović iz škole Ivo Andrić i njemu je priznanje uručio Vladimir Branković, direktor RK Borac m:tel. Njegov saigrač Petar Rajić izabran je za najuspješnijeg golmana i prizanje mu je uručio Bojan Ljubišić, proslavljeni golman RK Borac m:tel.
Treće mjesto zauzela je OŠ Georgi Stojkov Rakovski koja je bila bolja od dječaka iz škole Branko Radičević, 15:11. Junak ovog duela bio je sjajni Filip Ignjatić koji je sakupio 10 odbrana i još je dao jedan gol, dok je u poraženoj ekipi briljirao Ivan Šajinović sa osam uspješnih intervencija. Bronzane medalje i pehar učenicima iz škole Georgi Stojkov Rakovski uručio je Darko Savić, član UO Rukometnog saveza Republike Srpske koji je istovremeno i uspješni direktor ŽRK Borac.

Zahvaljujemo se Marinku Umičeviću, predsjedniku Rukometnog saveza Srpske koji je i tehnički direktor TO „Bema“ koja je bila generalni sponzor. Zasluge pripadaju Ministarstvu porodice, omladine i sporta i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske kao i Gradu Banjaluka, te direktoru Sportskog centra „Borik“ Nenadu Taliću koji su podržali ovo takmičenje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button