KOŠARKANBA

OPET NA KORAK OD TRIPL-DABLA Raspucani Jokić srušio Tandere VIDEO

Najefikasnijom partijom u ovoj sezoni, Nikola Jokić je pomogao Denever Nagetsima da upišu trijumf poslije produžetka na gostovanju Oklahomi 131:126. Dvostruki uzastopni MVP NBA lige imao je 39 poena, 10 uhvaćenih lopti, a falila mu je asistencija da upiše četvrti tripl dabl ove sezone.

Bila je to utakmica u kojoj su timovi igrali u talasima. Denver je blistao u prvoj dionici i imao čak 17 poena prednosti. Međutim, drugi i treći period su pripali domaćinima koji su stekli veliki plus.

Na početku četvrte dionice djelovalo je da Tanderi idu ka sigurnoj pobjedi. Imala je Oklahoma, za koju je veoma dobru partiju pružio mladi srpski reprezentativac Aleksej Pokuševski (13 poena, jedan skok i tri asistencije), velikih plus 15.

Međutim, Jokić i drugovi su korak po korak smanjivali razliku. Do izjednečenja 120:120, Denver je stigao na 48 sekundi prije kraja poslije spektakularnog pasa bez gledanja Jokića ka Gordonu. Nije bilo više koševa do kraja regularnog dijela meča.

U produžetku je Denver vrlo brzo stigao do plus pet (125:120) i uspio da sačuva prednost do kraja i stigne do 11 pobjede u sezoni uz sedam poraza.

Pored Jokića u pobedničkom timu, lišenog usluga Mareja i Portera istakli su se Gordon sa 31 poenom, sjajni reprezentativac Slovenije Vlatko Čančar, koji je konačno dobio veću priliku, sa 20 poena, dok je do tripl dabla stigao Brus Braun (17 poena, 13 skokova i 10 asistencija).

Za Oklahomu je po tradiciji ove godine najefikasniji bio odlični Šaj Gildžs Aleksandrer sa 31 poenom uz sedam skokova i 11 asistencija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: illuminati join
  2. Povratni ping: 티비위키
Back to top button