FUDBAL

PIKSIJEVIH 11 Mitrović vjerovatno rezerva

Nekoliko sati prije debija na Svjetskom prvenstvu, i dalje je nepoznato u kakvom sastavu će se Srbija suprotstaviti Brazilu.

Ključno pitanje je da li je za ovaj meč spreman Aleksandar Mitrović, najbolji strijelac u istoriji reprezentacije sa 50 golova na 76 mečeva.

Mitrović ima problema sa skočnim zglobom, trenirao je sa timom prethodnih dana, ali je realnija situacija da on utakmicu počne kao rezerva.

To je bio slučaj i prošlog novembra u meču odluke sa Portugalom u Lisabonu, a onda je ušao sa klupe i donio gol za plasman u Katar.

Ukoliko selektor Dragan Stojković odluči da ne rizikuje sa rovitim golgeterom Fulama, onda će Srbija protiv Brazila najvjerovatnije krenuti sa samo jednim napadačem – Dušanom Vlahovićem.

Tu dolazimo do drugog pitanja, ko će mu biti direktna podrška? Dušan Tadić i Sergej Milinković-Savić nisu sporni, ali jesu krilne pozicije.

S obzirom na formu, na desnom boku se nameće brzonogi fudbaler PAOK-a Andrija Živković, dok je najveća enigma lijeva strana.

Ona je rezervisana za najboljeg igrača Juventusa u oktobru Filipa Kostića, ali on je posljednjih dana imao problema sa mišićem, pa je i selektor Stojković istakao da je neizvestan.

Međutim, Kostić je trenirao sa ekipom dan pred meč generacije, pa se očekuje da ipak bude u startnih 11. Ukoliko, pak, Stojković odluči da i njega poštedi, onda ćemo vjerovatno od prvog minuta gledati Darka Lazovića.

Što se tiče defanzivne linije tima, tu nema mnogo nepoznanica. Tandem zadnjih veznih biće Saša Lukić i Nemanja Gudelj, koji su ove jeseni u sjajnoj formi u dresovima Torina i Sevilje.

Dok će ključni dio srpskog tima, štopersku liniju koja će podnijeti najveći pritisak u meču sa moćnim Brazilom, najvjerovatnoje činiti Andrija Pavlović, Miloš Veljković i Nikola Milenković.

Pozicija između stativa srpskog gola je rezervisana za Vanju Milinković-Savića.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button