FUDBAL

Piksi otkrio šta ga je šokiralo

Selektor Srbije Dragan Stojković kaže da je fizički pad bio ključan u porazu od Brazila.

“Orlovi” su poraženi na startu grupe G rezultatom 2:0, golovima Rišarlisona.

– Zaslužena pobeda Brazila, pogotovo u drugom gde su potpuno dominirali. Razlog dominacije je nešto što je bilo iznenađujuće . Totalno smo pali fizički. Zašto smo toliko pali stvarno ne znam, verovatno umor od svih utakmica – rekao je Stojković i dodao:

– Prvo poluvreme je bilo dosta solidno sa naše strane uspevali smo da pasing igrom pariramo Brazilu. Smatrao sam da ćemo tako i u drugom pa čak i da ćemo uspeti da postigemo gol ali me je šokirao taj pad fizičke spreme.

Srbija je imala problema sa povređenim igračima.

– Čemu možemo da se nadamo ako smo bez tri udarne igle bili. Povrede Mitrovića, Vlahovića i Kostića su došle u nevreme. Učinićemo sve da se oporavimo. Ovaj poraz ne mora da znači ništa, ako ništa drugo, izgubili smo od Brazila. Oni su najbolja ekipa protiv koje sam vodio ekipu, ali samo u drugom poluvrmeenu. u prvom me i nisu impresionirali – istakao je Stojković i dodao:

– Žao mi je što Srbija nije bila u ful sastavu, ali ima vremena da ispravimo neke stvari. Nikakva panika, nikakav stres. Imamo još dve utakmice, pobedićemo i idemo dalje.

Srbija, odnosno tadašnja Jugoslavija je i Mundijal u Njemačkoj 1990. krenula porazom.

– To je bilo zaista davno, ali dok god postoji šansa da rešavate svoju sudbinu treba da se veruje. Znamo šta treba činiti. Brazil treba da se analizira i zaboravi. Ali mene samo interesuje zašto smo fizički pali i nismo trčali. Posle te analize moramo da se okrenemo onome što nas čeka, a to je Švajcarska. Ako želimo da idemo dalje, moramo da pobedimo, ali moramo da budemo daleko bolji u fizičkom smislu i da molimo boga da nam ovi igrači budu bolji fizički. Ako ne budu, onda ćemo morati da tražimo druga rešenja. Želim da se zahvalim navijačima i trudićemo se da im se odužimo već u narednom meču – zaključio je Stojković.

Srbija naredni meč igra protiv Kameruna u ponedeljak od 11.00.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button