NEKATEGORISANO

Danas na Mundijalu: Dva derbija, Argentina bez prava na kiks

Pred nama je još jedan izuzetno zanimljiv fudbalski dan u Kataru.Spremite se, pošto program počinje već od 11 časova.

Sedmi dan Svjetskog prvenstva u Kataru otvaramo sa utakmicom Grupe D, u kojoj će se sastati Australija i Tunis.

Tunis je ekipa koja je priredila jedno od većih iznenađenja remiziravši sa ekipom Danske. Izabranici Jalela Kadrija uspjeli su da odole napadima skandinavske države.

Sa druge strane, Australija je doživjela jedan prilično očekivan poraz, od aktuelnog prvaka svijeta, selekcije Francuske.

Nakon uvodnog meča, na teren će u okviru drugog susreta izaći Poljska i Saudijska Arabija, koji će biti odigran od 14 časova.

Pred ovaj susret veći pritisak na svojim leđima nosi ekipa za koju nastupa Robert Levandovski, jedan od najboljih napadača današnjice, pošto je njegova ekipa u prvom kolu remizirala sa Meksikom, što znači da bi eventualnim porazom mogla da ispadne iz konkurencije za plasman u narednu fazu.

Sa druge strane, Saudijska Arabija će, kao što je bio slučaj i protiv Argentine protiv koje je odnijela trijumf u prvom kolu, na teren izaći maksimalno rasterećeno, a dobar rezultat bio bi samo bonus.

Susret na Edukejšn Siti Stadionu daće nam odgovor na mnoga pitanja – da li Poljaci na krilima sjajnog napada mogu da se ozbiljnije umešaju u borbu za konkretniji rezultat na ovom prvenstvu.

Ovaj meč nam može doneti jasnu sliku o tome da li je trijumf Saudijske Arabije protiv Argentine bila puka slučajnost, ili dobra taktička priprema ove azijske selekcije.

Od 17 časova po našem vremenu gledaćemo prvi od dva izuzetno kvalitetna susreta u kasnijem terminu današnjeg dana.

Fudbaleri Francuske želeće da protiv selekcije Danske riješe sve dileme oko plasmana u nokaut fazu Mundijala, dok će Kristijan Eriksen i saigrači pokušati da poprave utisak iz prvog kola,

Sve u svemu, duel koji može odlučiti mnogo toga, pa nam ostaje da vidimo ko će se u tom odnosu snaga bolje snaći.

Mundijalski dan će, utakmicom čiji je početak zakazan za 20 časova po našem vremenu, zatvoriti fudbaleri Argentine i Meksika.

Nema smisla govoriti o dozi šoka koju su Lionel Mesi i saigrači pretrpjeli nakon poraza od Saudijske Arabije u prvom kolu, pa je sada pobjeda protiv “komšijske selekcije” pod moranjem.

“Gaučosi” su na ovo prvenstvo doputovali kao jedni od glavnih favorita da se na kraju okite “boginjom”, a kako bi okajali grehe iz prvog kola i došli u situaciju da se bore za plasman u nokaut fazu, trijumf protiv Meksika je obaveza.

U slučaju da se to ne desi, Argentina bi mogla da se nađe na ivici novog neuspjeha, koji bi predstavljao još jednu mrlju u karijeri Lionela Mesija.

Sa druge strane, Meksiko nakon remija sa Poljskom u ovaj susret ulazi prilično relaksiran, svjestan da ih u poslednjem kolu čeka duel sa Saudijskom Arabijom.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Buy Denmark medicine
Back to top button