NEKATEGORISANO

Govor koji je preokrenuo meč “Hoćete da se slikate sa Mesijem” VIDEO

Herve Renar podigao je svoju ekipu toliko da su uspjeli doći do preokreta protiv Argentine.

Nije tajna kako je Renar veliki trener, sposoban autsajdera dovesti do sjajnih rezultata. Ne treba za to bolji primjer od 2010. godine i osvajanja Afričkog kupa nacija s reprezentacijom Zambije. No, pobjeda nad Argentinom uspjeh je po odjeku u svijetu još i veći.

Meč je to u kojem su Saudijci na poluvremenu gubili 1:0, a dobri sui  prošli, budući da su Argentincima poništena tri gola.

Posebno nitko nije očekivao da će nakon samo osam minuta nastavka Saudijci imati ogromnih 2:1. Zasluge za to možemo pridavati Renaru, posebno nakon što je isplivao govor u svlačionici.

“Uzmite telefone, fotografirajte se s Mesijem!” Što radimo ovdje? Je li ovo naš presing? Naš presing ne znači da ćemo ići visoko gore. Messi je na sredini, ima loptu, a vi ostajete ispred odbrane. Ne znate da ga trebate pokriti u sredini? Uzmite svoje telefone, možete se fotografirati s njim ako želite. Ispred odbrane ste. Nemate nikoga? Morate ga pratiti i napadati.”

Sve je to odrađivao uz prevoditelja, što mu nikako nije smetalo da i tjelesnim gestikulacijama daje dodatni efekt.

“S loptom ste bili dobri, jeste li vidjeli što ste napravili. Ne osjećate li nešto? Ne osjećate li da smo se sposobni vratiti? Ne osjećate? Hajdemo momci, ovo je Svjetsko prvenstvo. Dajte sve što imate. Hajdemo, napravite nešto za sebe”, rekao je selektor.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: visit this website
Back to top button