KOŠARKAREGION

Ivanović: Pokazali smo karakter; Obradović: Katastrofalna završnica

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović kaže da je njegov tim pokazao karakter u derbiju sa Partizanom.

Crveno-beli su slavili u prvom ovosezonskom derbiju u okviru osmog kola ABA lige rezultatom 90:74.

– Neću da gledam statistiku. Mislim da je utakmica bila, neću da kažem kvalitetna, ali na momente na vrlo visokom nivou. Igrali smo protiv ekipe koja ima napadački talenat. Kada smo ih pustili, kad nismo igrali odbranu, imali su lagane koševe i napravili razliku. Imamo karakter – rekao je Ivanović i dodao:

– Ambijent je bio izvanredan. Žao mi je šta se desilo sa publikom. Nakon toga, ambijent je bio izvanredan. Ne treba da radimo protiv sebe. Ovo je sport, nekad dobiješ, nekad izgubiš. Velika pobeda za nas.

Zadovoljan je kakvo je stanje u ekipi.

– Uvek je lakše kad se dobije. Bili bi ti momci da smo izgubili. Dobar je ambijent, momci su spremni da rade. Lakše je kada je dobar rezultat”.

Otkrio je i zdravstveno stanje Nikole Ivanovića.

– Nikola je nezgodno pao i biće odsutan duži period. Biće mesec, mesec i po dana. Ima jedno rebro slomljeno”.

Odbrana je bila na zadovoljavajućem nivou.

– Protiv jedne napadačke ekipe kao što je Partizan, ne možemo da igramo koš tamo, koš ovamo. Naša jedina šansa je odbrana – zaključio je Ivanović.

Trener Partizana, Željko Obradović, prokomentarisao je prvi poraz svog tima u ABA ligi ove sezone.

– Želim da čestitam ekipi Crvene zvezde na zasluženoj pobedi. Žao mi je jer smo igrali dobru utakmicu 35 minuta, bili u prilici da se vratimo i odigrali katastrofalnu završnicu. Problem nam je bio zadnjih pet minuta. Matijas Lesor nije trenirao od Madrida. Rekao je da je spreman da igra, a videli ste koliko je igrao. Alen Smailagić je na ličnu odgovornost tražio da igra iako nije spreman. Vladimir Brodzijanski je i dalje u periodu adaptacije. Tu leži suština problema naših visokih igrača. Bavim se stvarima koje su bitne za moj tim – rekao je Obradović, pa dodao:

– Koncentracija je bitna u odnosu na to kako postavljaš utakmicu. Kad imaš drugu ili treću šansu da šutneš rasterećeno, drugačije. Zadnjih pet minuta, ponoviću. Imali smo tajmaut gde smo pričali o tome. Dve izgubljene lopte za redom, lopta u ruke rivala, nesportski faul, sve se skupilo. Spremali smo utakmicu za Luku Vildozu i Nemanju Nedovića koji imaju veliki kvalitet.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button