FUDBAL

SUKOB “Nije mi dozvoljeno da budem na terenu protiv Srbije”

Kamerunski golman Andre Onana oglasio se po prvi put od kako je odstranjen iz nacionalnog tima neposredno pred meč sa Srbijom.

Onana je zbog sukoba sa Rigobertom Songom napustio turnir i Katar uopšte.

– Želim da iskažem svoju naklonost prema zemlji i fudbalskoj reprezentaciji. Juče mi nije bilo dozvoljeno da budem na terenu i pomognem Kamerunu da ostvari ciljeve tima, kao što to uvijek činim. Uvijek sam se trudio da vodim tim ka uspjehu. Dao sam sve od sebe, svu svoju energiju, kako bih našao rješenje za situaciju koju fudbaleri često doživljavaju, ali te želje nije bilo na drugoj strani. Neke situacije je teško riješiti – navodi Onana i dodaje:

– Ali uvijek poštujem i podržavam odluke čelnih ljudi koji žele da postignu uspjeh za cijelu zemlju. Svojim saigračima želim sve najbolje jer smo pokazali da u ovom takmičenju možemo daleko. Vrijednosti koje podržavam kao čovjek i kao sportista su one koje me obilježavaju i koje mi je porodica usađivala od malena. Uvijek je čast igrati za Kamerun.

I pored njegovog odsustva, Kamerun je uspio da remizira sa Srbijom 3:3 i tražiće svoju šansu za prolaz u posljednjem meču sa Brazilom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button