RUKOMET

“Osice” pred Benfiku: Sve spremno za spektakl koji će gledati “pola Evrope”!

Spektakl u Boriku je zagarantovan, jer su iz ŽRK Borac uradili sve kako bi to zaista bila utakmica trećeg kola EHF evropskog kupa protiv slavne Benfike (nedjelja, 17 časova).

Zato dan pred utakmicu poručuju da su već uradili veliku stvar, a ukoliko se desi da i na parketu sve bude kako treba – tim bolje.

– Došao je i taj dan da ženski rukomet, uopšte ženski sport, dočekuje ovako jednu veliku ekipu kakva je Benfika. Bez obzira kakav će krajnji rezultat da bude, samim tim što smo došli u priliku da dočekamo lisabonski klub napravili smo veliku stvar za naš grad, Republiku Srpsku i Borac. To je ogromna promocija, EHF će preuzimati signal iz dvorane “Borik”, pa će cijela Evropa gledati ovu utakmicu. Dvorana će biti prepuna, moram da priznam da sam posljednjih dana suzdržavao od poziva. Kapacitet je 2.500 sjedećih mjesta, a otišlo je 4.000 ulaznica. Cijeli grad priča o Benfiki i ovoj utakmici. Mi ćemo se potrditi da budemo dobri domaćini, već smo ostvarili lijep kontakt s ljudima iz ovog kluba, koji su opušteni i prijateljski nastrojeni. Biće to prava sportska manifestacija – istakao je direktor Borca Darko Savić-

Uz pomoć predsjednika RS Milorada Dodika, Ministrastva porodice, omladine i sporta, grada Banjaluka, kompanija “Bema”,  m:tel i drugih bilo je lakše upustiti se u organizaciju meča koji će sigurno ostati upisan kao onaj koji je okupio najviše gledalaca kada je u pitanju ženski sport u Banjaluci, ali i mnogo šire.

Portugalke su favoriti, imaju nekoliko igračica koje sa iskustvom igranja na najvišem nivou, podvlači trener “osica” Nikola Bijelić.

– Znamo, što se kaže, s kim imamo posla i realna slika je ta da je Benfika stvarno jako ozbiljan klub ne samo u našim okvirima, već na puno višem nivou. Očekujemo dosta ljudi da nas podrži, od njih očekujemo vjetar u leđa, od djevojaka očekujem da se ne uplaše da im navijači daju dodatnu energiju i snagu da pruže maksimum u tih sat vremena. Teško je prognozirati rezultat, ali definitvno je da su Portugalke ozbiljna ekipa – rekao je Bijelić.

Kapiten ŽRK Borac Jovana Novaković smatra da njene saigračice neće “izgorjeti” od želje da se dokažu pred domaćom publikom.

– Ne vjerujem da ćemo se uplašiti atmosfere, to su naši navijači koji će doći da nas podrže i jedva čekamo da počne utakmica. Daćemo maksimum i uživaćemo tih 60 minuta. Svaka od nas će sutra živjeti svoj san jer nam je čast da ugostimo ovako jedno veliko sportsko ime. Recimo, igraću protiv Viktorije Boršenko, koju sam godinama gledala i to nam može samo dati dodatni motiv, a ne da se plašimo. Poštujemo ih, ali više ćemo obratiti pažnju na nas i našu odbranu – rekla je Novaković.

I Božana Ćutković, lijevi bek Banjalučanki je priznala da respektuje protivnika, ali da će njena ekipa pokazati pravo lice.

– Jako su kvalitetne, a mi ćemo dati maksimum, kako u napadu, tako i u odbrani, pa šta bude. Neka bolji pobijedi – podvukla je jedna od iskusnijih u redovima Banjalučanki.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button