FUDBAL

DŽAKA BEZ KAZNE Naivci u FIFA mu sve povjerovali!

Kapiten reprezentacije Švajcarske, Granit Džaka, najvjerovatnije neće biti kažnjen od FIFA zbog provokacija tokom i nakon utakmice protiv Srbije.

Džaka je nekoliko puta u toku meča ulazio u sukobe sa srpskim reprezentativcima, hvatao se za međunožje i navodno im psovao majku, a nakon utakmice je odlučio da provocira na, ispostaviće se, “legalan” način.

Fudbaler Arsenala je obukao dres Ardona Jašarija naopako, tako da prezime bude na njegovim grudima, a iako su britanski mediji najavili da će FIFA pokrenuti postupak protiv njega, sada djeluje da od toga neće biti ništa.

Podsjetimo, ozloglašeni osnivač tzv. OVK zvao se Adem Jašari, pa su mnogi Džakin gest okarakterisali kao tešku provokaciju upućenu srpskom narodu.

– Nema nikakve političke pozadine. Ardon je deo našeg tima i mnogo vremena provodimo zajedno. Kad sam bio njegovih godina stigao sam daleko koliko i on, često traži savjete od mene, obećao sam mu da ću nositi njegov dres – poručio je Džaka.

A njegovo objašnjenje, koliko god naivno zvučalo, očigledno je prošlo kod FIFA, jer kako prenosi britanski “San”, neće upasti u nevolje kod FIFA. Džaka je protiv Srbije odigrao odličan meč nakon kojeg je proglašen za najboljeg igrača. Ali na toj utakmici nije pokazao karakter vrhunskog profesionalca. U svakom manjem ili većem incidentu je bio akter, ulazio je u sukobe sa velikim brojem srpskih fudbalera, a tokom drugog poluvremena je gotovo čitava klupa Srbije skočila u teren nakon što je prema njima gestikulirao tako što se uhvatio za međunožje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button