FUDBAL

“Da Hrvatska ima Mitrovića i Vlahovića igrala bi finale”

Bivši čelnik Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić prokomentarisao je nastupe Srbije i Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

“Orlovi” su eliminisani već u grupnoj fazi, dok su “vatreni” stigli do četvrtfinala gdje će igrati protiv favorita turnira Brazila (petak, 16h).

– Uvijek me pitaju šta to Hrvatska ima i postiže takve rezultate, a Srbija nema. Odgovor je jednostavan i taj odgovor mi je uvijek bio isti dok nije došao Piksi Stojković. Polagao sam veliku nadu u njega, rekao bih opravdano jer je primjetno da period prije njega i poslije njega nije isti. S tim što su se sad na Svjetskom prvenstvu pokazale stare srpske devijacije – rekao je Mamić.

– Hrvati su od reprezentacije napravili državu, ustavu, pokret, kult. Nevjerovatno je koliko su se građani, ne samo u Hrvatskoj, već i širom svijeta, ujedinili oko hrvatske reprezentacije. To je u domenu fanatizma. Srbi to nisu napravili, imali su neviđene igrače, u nekom momentu i bolje jer su duplo veći od nas, ali nikada nisu napravili kult reprezentacije. Ja bih rekao da su tu reprezentaciju sastavljali po kafićima i restoranima – dodao je kontroverzni biznismen.

On je istakao zašto je po njegovom mišljenju Srbija rano ispala sa SP.

– Srbi su jako neuredno izgledali na ovom prvenstvu, u svakom segmentu. Nedolično su se ponašali, a o taktičkoj neurednosti neću ni da govorim. Ja sam iskreno mislio da mogu doći do kraja, a oni nisu prošli ni grupu. Vidjeli smo šta se sve izdešavalo na terenu, čitali razna pisanja o dešavanjima van terena. Žao mi je, jer imam tamo mnogo prijatelja – rekao je Mamić.

Mamić smatra da bi Hrvatska stigla do finala da ima napadače kao što su Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

– Apsolutno, apsolutno da! Čast Petkoviću, čast Livaji, čast Budimiru, čast Kramariću, ali ova dvojica su neka druga dimenzija. Hrvatskaoj je deficitna na poziciji centarfora poslije odlaska Mandžukića. Vidite šta ima Srbija, pa još i Jovića koji je bio u Realu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button