OSTALI SPORTOVI

MISTERIOZNA SMRT Da li je američki novinar umro ili je ubijen kao što tvrdi njegov brat?

Američki novinar Grent Val preminuo je u Kataru u 47. godini na sinoćnjoj utakmici između Holandije i Argentine.

Val je bio jedan od nacjenjenijih američkih sportskih novinara, a kolabirao je u pres kabini dok je gledao sinoćnju utakmicu četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

Odmah je prebačen u bolnicu, no ljekari mu nisu uspjeli spasiti život. On je ostao u Kataru i nakon što je reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država ispala s turnira, a za sada je uzrok njegove smrti nepoznat.

Nekoliko dana prije smrti, Val je na društvenim mrežama objavio da se ne osjeća dobro, ali i da je negativan na testu na virus korona. Val je 6. decembra gostovao u jednom podkastu, gdje je govorio da osjeća bol u grudima i povišeni pritisak, kao i da je zatražio pomoć u medicinskoj  klinici u pres centru Mundijala, misleći da boluje od bronhitisa.

Kao terapiju dobio je sirup za kašalj i antiflamatorni lijek ibuprofen.

Katarske vlasti još nisu objavile zvaničan uzrok smrti američkog novinara, ali ono što je čudno su okolnosti koje su prethodile kobnom ishodu Grenta Vala.

Američki novinar prije nekoliko dana učestvovao je u incidentu, pošto je pokušao da na jednu utakmicu Mundijala uđe sa majicom na kojoj je duginim bojama pružena podrška LGBT populaciji.

Obezbjeđenje ga je držalo 25 minuta, na silu oduzelo mobilni telefon i zahtijevalo od njega da skine majicu ukoliko želi da uđe na stadion.

Grent Val u Kataru se nije bavio samo fudbalom, već je istraživao i pod kojim okolnostima je život izgubio jedan radnik, državljanin Filipina.

Na cijelu priču nadovezala se i izjava Grantovog brata Erika, koji je u video-poruci na Instagramu rekao da je njegov brat bio zdrav, kao i da mu je rekao da je dobijao prijetnje smrću i da vjeruje da je Grant ubijen.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button