FUDBAL

STO POSTO JE BIO PENAL Mateo Beusan: Livaković je mogao dobiti i crveni karton

Svi fudbaleri Hrvatske i selektor Zlatko Dalić su nakon sinoćnjeg susreta kao glavnog krivca za poraz od Argentine okarakterisali sudiju Danijelea Orsata, no čuveni hrvatski sudija Mateo Beusan se ne slaže s tim.

Beusan, nekadašnji proslavljeni sudija i dugogodišnji stručni komentator suđenja u HRT-ovom segmentu “Oko sokolovo”, je iz stručnog ugla istakao kako je Italijan pravedno dosudio penal nakon što je golman Livaković srušio napadača Alvaresa iz kojeg su Gaučosi pogodili za 1:0.

– Ne znam odakle ikakve dvojbe. Ovo je 100 posto penal. Objasnite mi što Livaković radi svojom desnom nogom? Stavlja je u putanju napadača Alvaresa. Bez obzira koliko jak start bio, to je penal ko kuća. Možemo biti zahvalni da Livaković nije dobio i crveni karton.

VAR je tu čak mogao pregledavati je li riječ o žutom ili crvenom kartonu. Livaković nije startao na loptu, lopta je išla preko njega. Napravio je start na igrača, a ne na loptu. Nije uopšte bitno bi li Alvares došao do lopte ili ne. Na VAR-u je Masimilijano Irati koji je najbolji VAR sudija svijeta. Ako ovu situaciju uopšte nisu pregledavali, žalosno je da neko komentira da ovo nije penal – rekao je Beusan u razgovoru za Index.hr.

Podsjetimo, Hrvatska je izgubila rezultatom 3:0 i u subotu će igrati za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu s poraženim iz večerašnjeg duela Francuske i Maroka.

(Klix)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button