KOŠARKA

TRIJUMF SELTIKSA NAKON DRAME Tejtum odnio pobjedu protiv Džejmsa i Dejvisa VIDEO

Sjajan meč u “Kripto” Areni.

Boston je slavio protiv Los Anđeles Lejkersa rezultatom 122:118.

Derbi večeri je definitivno bio duel Boston Seltiksa i Los Anđeles Lejkersa. Legendarne franšize su odmjerile snage u odličnom meču. Boston nije imao nasjajnije rezultate prije dolaska u Los Anđeles, s obzirom da su savladani od strane Golden Stejta i Los Anđeles Klipersa, dok su Lejkersi s druge strane konačno uspjeli da prekinu seriju poraza. Negativne rezultate u mečevima protiv Klivlenda, Toronta i Filadelfije zaustavili su pobjedom protiv Pistonsa u Detroitu rezultatom 124:117.

Gosti iz Bostona su znatno bolje otvorili meč. Kelti su na krilima sjajne odbrane i napada predvođenog Džejsonom Tejtumom uspjeli da steknu ogromnih +13 već nakon prve četvrtine. Pomenutu razliku uspjeli su da uvećaju i do 20 poena, ali su se na poluvremenu morali zadovoljiti sa “samo” plus 15.

Izabranici Darvina Hama su u drugo poluvrijeme izašli znatno agresivnije. Lejkersi su pokazali mnogo više u odbrani, a u napadu se opet pojavio Entoni Dejvis. Sjajni centar proizvodio je poene za domaći tim i tim iz Los Anđelesa je razliku spustio na svega šest poena pred odlučujući period.

Tamo je uslijedila odlična serija Lejkersa. Otvorili su kvartal sa 10:0 na krilima Rasela Vestbruka i Lebrona Džejmsa, te držali Seltikse na svega četiri postignuta poena tokom prvih šest minuta igre. Poenima Markusa Smarta na tri minuta do kraja meča Boston je uspio da stigne do dvocifrenog broja poena.

Djelovalo je da su Lejkersi tada lomili meč, te su otišli na dvocifren plus. Ipak, Boston je uspio da se vrati. Poenima Smarta stigli su na svega minus dva na oko 40 sekundi do kraja. Dejvis je promašio oba bacanja, a to je iskoristio Tejtum i svojim bacanjima donio produžetak Seltiksima.

Tamo se mnogo bolje snašao Boston. Lejkersi su krenuli da maše šuteve, dok su Seltiksi pronalazili lake poene, a tačku na meč je svojom trojkom stavio Džejlen Braun.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Džejson Tejtum, koji je ubacio 44 poena. S druge strane, Lejkerse je predvodio pomenuti Dejvis, koji je ubacio 37 poena i uhvatio 12 skokova. Odličan je bio i Lebron Džejms sa 33 koša i devet uhvaćenih lopti.

REZULTATI:

Filadelfija – Sakramento 123:103

Milvoki – Golden Stejt 128:111

Hjuston – Finiks 111:97

Juta – Nju Orleans 121:100

Lejkersi – Boston 118:122

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: molly drugs,
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button