NEKATEGORISANO

Vilander: Trka sa Nadalom je živa, Novak je veliki favorit u Melburnu

Mats Vilander, bivši broj jedan svjetskog tenisa, kaže da je Novak Đoković favorit u Melburnu iz mnogo razloga.

Na 12 dana prije početka turnira, Vilander kaže da Đoković ima ogroman motiv da pokaže svima da je najbolji, naročito jer mu prošle godine u Australiji nisu dozvolili da igra.

– Mislim da će Novak imati lijepu dobrodošlicu gde god mu bude dozvoljeno da igra u 2023. Sve počinje sa Australijan openom, mislim da nikada nismo vidjeli igrača koji je toliko željan da se revanšira i pobeđuje. Niko nikada nije bio gladniji pobjeda nego što će Novak biti tamo – kaže Vilander.

Šveđanin se osvrnuo još jednom na prošlogodišnju epizodu kada su Australijanci deportovali Novaka.

– Mislim da ima još mnogo onih koji smatraju da je ta odluka o deportaciji tada bila ispravna, jer ne možete da imate privilegiju zato što ste Novak Đoković. Mislim da će ga ove godine lijepo dočekati i biće to zanimljiva situacija. Novak je favorit iz mnogo, mnogo razloga. Onaj prvi je da je Australijan open osvajao devet puta. Podloga je savršena za njega. Ovaj turnir ima istoriju da ima igrače koji su ga osvajali više puta i koji imaju tamo konzistenciju. Govorim iz ličnog iskustva jer sam ga osvajao tri puta. Kada igrate kako Novak igra, vidite da on nema uspona i padova. Niko nije sto odsto spreman u Australiji. Neki su vrlo spremni, neki nisu uopšte, a on je uvek nekako spreman. To za njega znači da je favorit, jer je podloga savršena – dodao je Vilander.

Turnir će biti i zanimljiv zbog “GOAT duela” između Đokovića i Nadala. Vilander kaže da da ta trka dobija na zamahu.

– Najvjerovatnije je da Novak želi da se revanšira Rafi tako što će osvojiti Melburn. Trka je oživjela. Ako pobedi biće 22-22. On mora da dođe do te 22. titule pre Rolan Garosa u maju, jer bi Rafa tamo mogao da osvoji još jednu. Ne smete da izgubite u Melburnu i da Rafa stigne do 23. grend slem trofeja – kaže Vilander.

Kada je riječ o ostalim favoritima, situacija je prilično jasna.

– Mislim da će biti jako teško za sve ostale. Danil Medvedev bi mogao da bude najveća prijetnja za Đokovića, Rafa će biti tu i on će biti veliki izazov, ali mislim da je Novak prilično jak favorit ove godine. Lako možete da poredite taj rekord od deset Australijan opena sa Rafinih 14 na Rolan Garosu. U današnjem muškom tenisu, mnogi su odrasli na šljaci, ali su svi eksperti i za tvrde podloge. Mislim da ako osvojite deset titula u Australiji, na tvrdoj podlozi, to znači da ste možda i najbolji u tenisu, jer svi drugi znaju da igraju na toj vrsti terena. To dostignuće bi bilo zaista neverovatno, pa i devet titula je već nestvarnan podvig – zaključio je Vilander.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

Back to top button