BIHRUKOMET

STIŽE PODRŠKA SA SVIH STRANA Poznat datum protesta koje organizuje RK Borac u borbi za svoju imovinu!

Čelnici Rukometnog kluba Borac poslali su zahtjev policiji da 23. januara održe mirnu protestnu šetnju kako bi i na ovaj način pokazali da ne odustaju od onoga što je njihovo – imovine u centru grada, koja je na meti nezajažljivog pojedinca.

SNM je juče najavio da će biti organizovani protesti, a danas je direktor kluba Vladimir Branković to potvrdio i iznio više detalja. Plan je da se članovi kluba, navijači, simpatizeri i sportisti iz drugih kolektiva okupe u 14.45 časova na platou ispred Narodnog pozorišta Republike Srpske i krenu ka Gradskoj upravi gdje će se zaustaviti i pročitati zahtjeve, a potom i do Okružnog suda, koji je, podsjećamo, odbio njihovu žalbu, a mimo svakog reda, pozitivno odgovorio na zahtjev druge strane.

– Čekamo odgovor iz MUP-a. Mnogo nam se ljudi javilo, pa očekujemo veliki broj sportskih radnik i klubova. Konačan cilj je odlazak ispred Okružnog suda. Jedan sudija ovog suda je uzeo sebi za pravo da preskoči 140 predmeta da bi uzeo ovaj i nas pri tom izbacio kao nezainteresovanu stranu. Njegov „problem“ je što mi jedini imamo građevinsku i upotrebnu dozvolu, promjenu namjene, projekat je na RK Borac koji je prostor platio gradu Banjaluka 1985. godine. Imamo čak i original uplatnice… I pored svega toga, sudija je odlučio kako je odlučio, ali se mi nećemo zaustaviti. Očigledno je da su pojedinci spremni na sve kako bi fino živjeli. Pozvaćemo na odgovornost Pravobranilaštvo i Geodetsku upravu. Radnica ove ustanove čak nam je rekla da je morala donijeti ovakvu odluku jer je bila pod ogroimnim pritiskom. I mi smo pod pritiskom, ali nećema nazad! Stvar je vrlo jasna i oni koji poznaju pravo, te žele da sagledaju činjenice znaju šta je sve urađeno nakaradno kako bi pojedinac dobio ono što je naše – rekao je direktor kluba Vladimir Branković.

„Crveno-plavi“ više od pola godine vode pravnu bitku za prostor u Srpskoj ulici broj 4 koji je njihov od 1984. godine, ali je taj posjed nizom mutnih radnji jednog fizičkog lica sada ugrožen. Iz Platonove već danima upozoravaju da je pod pritiskom moćnika i sudstvo palo na ispitu, te da je odluka Okružnog suda da odbaci žalbu sve samo ne pravična jer joj je prethodilo niz nelogičnih odluka koje ukazuju da se nešto čudno dešava u ovom predmetu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: terras parasol kopen
Back to top button