FUDBALREGION

Zvezda ruši “Marakanu” – gradi novi stadion?

Na “Rajku Mitiću” uskoro planiraju da objelodane čitav plan i projekat u vezi sa novim stadionom.

Ideja čelnika Crvene zvezde je da se sagradi nov stadion, pošto je procijenjeno da bi čak skuplje izašlo renoviranje postojećeg objekta.

Postoji nekoliko opcija što se tiče lokacija, možda baš pored sadašnjeg stadiona, ali sve će biti jasnije kada se oglase iz Crvene zvezde i predoče projekat, prenosi “Sportal”.

O tome je govorio predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da bi crveno-beli mogli da igraju u Zaječaru, Leskovcu ili Loznici, tri nova stadiona, dok se ne sagradi nova Marakana.

– Mi ćemo u aprilu da otvorimo tri lepotice od stadiona, u Zaječaru, Leskovcu i Loznici. Verujem da, kada krene Marakana da se radi, da će Zvezda da igra na jednom ili dva od ta stadiona, zavisi od toga da li će da odluče da privuku publiku iz Republike Srpske ili najjaču svoju bazu na jugu Srbije – rekao je Vučić.

Generalni direktor, Zvezdan Terzić upitan je kada se očekuje izgradnja novog stadiona na istom mjestu?

– Nije to tako jednostavno. Treba da se menja plan detalje regulacije, projekti, drugi planovi. Ne bih želeo da govorim o rokovima ali moramo da pripremimo tu dokumentaciju, jer od toga se počinje, pa mozda i neko tek posle nas završi posao. Mi ovde nista nismo našli po pitanju dokumentacije. Mnogo spornih vlasnika na zemljištu, pojedine tribine stadiona čak nisu bile legalizovane, tereni nisu bili legalizovani. Opšti je haos bio u pravnoj službi, ali smo uradili veliku stvar da pripremimo ideju i novi projekat. Prethodnica svega ovoga je da izgradimo trenažni kamp u blizini aerodroma, da obezbedimo nesmetan život klubu tamo dok se ovde gradi stadion. A verovatno će se graditi faza po faza i za to vreme bi se igrale utakmice – rekao je Terzić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button