BICIKLIZAM

Odluka BS RS urodila plodom, ali u FBiH i dalje krše zakon pa će se suočiti sa krivičnim prijavama!

Poslje 14 godina klubovi iz FBiH dogovorili osnivanje saveze i to samo nakon tri dana od odluke Biciklističkog saveza Republike Srpske da sa njima neće sarađivati dok se ne registruju u skladu sa propisanim normama.

Ekspresna reakcija pokazuje da je sve moguće ukoliko postoji volja i želja onih kojima su puna usta razvoja biciklizma, a koji su godinama zbog interesa i prevlasti u BS BiH to izbjegavali. Iz BS RS su pozdravili inicijativu koju je pokrenula neformalna grupa klubova iz FBiH, ali istovremeno poručili da oni i dalje krše zakon kao što su do radili do sada.

– Nepoštovanje zakona BiH se nastavilo. Oni još nisu formalno-pravno osnovani, a posebna je priča ko je osnovao taj savez. To su isti ljudi koji se godinama predstavljaju kao nosioci funkcija u krovnom BS BiH, a da pri tom nisu registrovali entitetski savez. O takvom lažnom predstavljanju obavijestićemo nadležne i podnijeti krivične prijava u Srpskoj i BiH. Žao nam je što nije bilo mjesta za ljude koji su se dokazali u biciklizmu, ali možda i to govori koliko je sve ovo ozbiljno… – rekao je direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja.

Da podsjetimo, prije desetak dana BS RS je saopštio da je do daljeg preuzeo vođenje BS BiH koji nije legitiman sve dok ne postoji BS FBiH. “Biciklistički radnici” iz FBiH su brže-bolje odlučili da konačno osnuju taj savez i slavodobitno obavijestili da su uspjeli u onome u čemu nisu od 2009. godine. Pohvalili su se da su održali Skupštinu u prostorijama Olimpijskog koomiteta BiH, te da je istoj prisustvovao predsjednik BS BiH Toni Zorić, koji to nije od trenutka kada je BS RS preuzeo upravljanje savezom.

– Čelnici OK BiH su im dali svu infrastrukturu i stručnu pomoć. Pitam se da li bi učinili isto kada bi to nama trebalo. Ali na sreću, nama i ne treba njihova pomoć jer smo već godinama jedan jedini biciklistički savez koji je osnovan u skladu sa zakonima u BiH – podvukao je Kuvalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button