RUKOMET

ĐERONA NE ODUSTAJE Dokle god postoje teorijske šanse…

Selektor rukometaša Srbije Toni Đerona rekao je da će ekipa dati sve od sebe u preostale dvije utakmice na Svjetskom prvenstvu.

Srpski tim izgubio je u četvrtak od Norveške sa 31:28 u prvoj utakmici druge faze takmičenja i ostao je na samo dva boda kao četvrti na tabeli.

Njemačka i Norveška imaju po šest bodova, a trećeplasirana Holandija četiri. Katar i Argentina su bez bodova.

U četvrtfinale idu po dvije najbolje ekipe iz sve četiri grupe, pa Srbija ima samo teoretske šanse da prođe dalje.

– Posle podne ćemo predstaviti igračima prikaz njihovih grešaka, kako bi mogli da nauče iz onoga što se desilo od 36. minuta pa na dalje. Takođe, jako je važno oporaviti igrače jer nas već sutra očekuje duel sa Argentinom, a mi moramo da damo 100 odsto u naredne dve utakmice. Svaki gol je bitan i dokle god postoje teorijske šanse, imamo čemu da se nadamo, ali i obavezu da završimo prvenstvo na najbolji mogući način – rekao je Đerona, prenio je Rukometni savez.

U utakmici sa Norveškom lijevi bek Marko Milosavljević u jednom trenutku našao se na poziciji lijevog krila.

– Ovde sam da dam sve od sebe šta god igrao i koliko god igrao. Trudim se da se prilagodim svakoj poziciji na kojoj se nalazim. Sada sam ja bio u toj ulozi da sam sa beka prešao na krilo, ranije je to bio slučaj sa Aleksom Kolakovićem. Na nama je da odgovorimo zahtevima i pružimo doprinos ekipi. Atmosfera između igrača i stručnog štaba je uvek na mestu, trudimo se da se zajedno izdignemo iz ove situacije – rekao je Milosavljević.

Srbija će u subotu od 15.30 u Katovicama igrati protiv Argentine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button