GRAND SLAMTENIS

NEMA VIŠE PARDONA Đoković prozvao Evrosport i ATP zbog “medijskog linčovanja”

Novak Đoković prokomentarisao je svoj “sukob” sa televizijom Evrosport.

Đoković se poslije prvog kola oglasio na Instagramu ljut na Evrosport zbog netačnog izvveštavanja sa njegovog meča.

Devetostruki šampion Australijan opena je otišao u toalet na meču sa Robertom Karbaljesom Baenom, dok je Evrosport u opisu snimka stavio: “Novak Đoković se usprotivio sudiji i otišao na ranu pauzu za toalet”.

Novak je javno zamolio Evrosport da ubuduće provjere dobro o čemu se radi. Ali to nije prvi put ovoj televiziji da radi tako nešto kada je u pitanju srpski teniser.

– Bilo je tendenciozno, videli šta šta desilo sa ‘Evrosportom’, tu sam stavljen u poziciju da moram da reagujem. Drugi put u šest meseci imam taj problem sa ‘Evrosportom’, tada sam imao kompaniju iz Londona da rade digital, napravili su ružnu stvar i ja sam rekao da neću da radim intervjue ‘Evrosportu’. Pa su mi se izvinili, a sada prave senzaciju – istakao je Đoković poslije drugog kola AO.

– Sada su to obrisali i sklonili video, Barbara Šet se izvinila, Beker mi je pisao, ja nemam ništa protiv njih, ja volim taj kanal, gledam tu skijanje čitav život to je fenomenalan kanal.

On je bijesan zbog loše slike koja se tako stvara u javnosti o njemu.

– Žao mi je, ali u našoj organizaciji mora da postoji neka vrsta zaštite na vreme, da neko reaguje, ja sam laka meta da budem zlikovac tako me predstavljaju to je za mene normalna pojava. Ne mogu da trpim nepravdu, ne reagujem uvek, ali danas sam reagovao jer su prevršili svaku meru – kaže Đoković, a prenosi “Rusija danas”.

– Niko mi se neće javno izviniti, ali da li će? Oni su jedni od najvećih na svetu, trebalo bi da mi upute javno izvinjenje. Samo privatno su mi to ukazali, većina ljudi to ne zna, kao da sam ja ponovo neko ko zloupotrebljava pravila.

On se pita zašto na takve stvari ne reaguju vodeće teniske organizacije.

– Opet postavljam pitanja zašto ATP ili Grend slem nije izašao da objasni tu situaciju, da sam linčovan, stalno se ponavlja ta situacija. Ali to se svodi na isto, ako smo deo ovog Tura, mora da postoji podrška odgovornost i zaštita, ajde sad ga vi ‘roštiljajte’ u medijima…”, zaključio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button