GRAND SLAMTENIS

DE MINOR NAKON ĐOKOVIĆA Nisam znao šta da radim

Australijski teniser Aleks de Minor svjestan je da je izgubio od boljeg igrača u osmini finala Melburna.

Njega je poslije samo dva časa i sedam minuta igre pobijedio Novak Đoković, rezultatom 6:2, 6:1, 6:2.

– Malo sam razočaran. Nisam dao publici mnogo šansi da slavi. Suočio sam sa vrlo dobrim protivnikom, koji je bio na visokom nivou. Moraću mnoge stvari da popravim ako želim da napredujem – rekao je De Minor na konferenciji za medije.

De Minor je nahvalio Đokovića, koji je odigrao najbolji meč u sezoni.

– Novak je vjerovatno bio najbliži svom najboljem tenisu, rekao bih. Ako bude na tom nivou, definitivno je momak koji će uzeti titulu. Ono što Novaka čini Novakom jeste kretanje, dubina udaraca. Danas je stalno vršio pritisak. Nisam dobijao lake poene na svom servisu. Bilo je teško od samog početka. Ni u jednom momentu nisam uspio da mu otežam meč, da ga stavim pod pritisak. Znao sam šta mogu da očekujem. Imao sam plan, ali ponekad vaš protivnik otežava izvršavanje istog. To je on danas radio. Bio je na drugačijem nivou od mene. Na startu je bio vrlo solidan, a onda se opustio još više. Osjećao sam da može da pogodi viner sa svakog dijela terena. Nisam znao šta da radim – dodao je De Minor.

De Minor je otkrio šta mu je bio plan.

– Probao sam da budem agresivan. To je bio plan igre, da ga pokrenem. Nisam uspio. Kad god sam ga ‘šetao’, bio je dobar. Kada udara lopticu agresivno, ravno, duboko, ne daje mi mnogo šansi da ga napadnem – kazao je De Minor.

Đoković će u četvrtfinalu igrati sa Andrejom Rubljovom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button