KOŠARKAREGION

Tango i kolo u Pioniru: Zvezdina stotka protiv Slovenaca

Crvena zvezda je pobijedila Cedevitu Olimpiju u 16. kolu ABA lige 100:95. Crveno bijeli su sjajno šutirali i bio je to meč u kom odbrane i nisu baš briljirale. Zvezda je ubacila 13 trojki iz 34 šuta.

Zvezda je imala odličan napadački ritam od početka na krilima Fkaunda Kampaca i Luke Vildose, dok je Olimpija uspijevala na to da odgovori prije svega zahvaljujući Jogiju Ferelu. Inače je ljubljanska ekipa sklona tome da više akcenta stavlja na napad nego na odbranu, a Zvezda je baš takvim oružjem uspjela da slomi protivnika.

Tek u posljednjoj četvrtini Cedevita Olimpija je uspjela malo da obuzda Zvezdu pa se poslednja tri i po minuta se ušlo u neizvjesnu zavšrnicu jer je bilo četiri razlike. Tada je najprije Vildosa pogodio, a odgovorio je Amar Alibegović jednim snažnim kucanjem. Bilo je dosta grešaka i izgubljenih lopti, a onda je Ognjen Dobrić pogodio trojku koja je riješila sve. Tango, pa kolo. Tako bi se mogle opisati uloge igrača jer je pored Dobrića na kraju važne poene postigao Filip Petrušev.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button