BIHFUDBAL

Borac sačuvao klince, na njima je da se dokažu!

FK Borac predstavio je dva mlada fudbalera iz svojih redova, Filipa Račića i Stefana Marčetića, koji su potpisali trogodišnje ugovore.
Račić je osjetio igranje u Prvoj ligi Republike Srpske jer je minulu polusezonu proveo na pzaajmici u Slobodi iz Novog Grada, a svojim partijama zaslužio je poziv trenera Vinka Marinovića da se vrati na Gradski stadion i stavi paraf na novi ugovor. Prethodno je kao kapiten predvodio omladinsku selekciju kluba do istorijske titule šampiona BiH.

– Presrećan sam zbog povratka. Borac je pokazao da pazi na svoju djecu i da dobre igre i naporan rad kad-tad moraju da se isplate. Ipak, sada, za mene, predstoji ono pravo, da pokažem kvalitet i da se nametnem stručnom štabu. Iskreno, veoma sam motivisan i spreman za dokazivanje. Borac je klub u kojem sam naučio sve o fudbalu i za mene je igranje u crveno-plavom dresu ostvarenje dječačkih snova – poručio je Račić.
Marčetić slovi za jednog od najtalentovanijih napadača na ovim prostorima. Sa nepunih 17 godina, odavno je s krenuo pažnju na sebe, a ove sezone je u kadetskoj ligi BiH postigao 13 golova na isto toliko odigranih utakmica.
Ponikao je u prijedorskom Rudaru, a fudbalski put ga je preko Radnik Urije i Krupe doveo u omladinsku školu Borca.

– Za mene je velika čast što sam potpisao ugovor sa Borcem. Ovo je klub u kojem želim da gradim svoju karijeru i smatram da ne postoji bolja sredina za napredak. Na meni je da svakim danom naporno radim i da opravdam ukazano povjerenje. Raduje me i što ću proći pripreme sa prvotimcima. To će biti veliko iskustvo za mene, ali i motiv da se dokažem stručnom štabu. Znam da vrijeme radi za mene, ali sam spreman da se uhvatim u koštac sa svim izazovima koji me čekaju – kazao je Marčetić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button