NEKATEGORISANO

REBRAČA O PREDSTOJEĆEM DERBIJU Biće teško Partizanu, Zvezda je u naletu

Bivši reprezentativac Željko Rebrača prokomentarisao je predstojeći evroligaški derbi.

Crvena zvezda Meridianbet dočekuje Partizan u hali “Aleksandar Nikolić” u petak od 19 časova.

Osim već tradicionalnog prestiža, meč je vrlo bitan za oba tima i jer se bore za plasman u plej-of Evrolige.

– Gledao sam prethodnu utakmici i izgledalo mi je to dobro od strane momaka koji su na parketu. Uostalom, to treba da bude jedan lep dan, pravi praznik, da cela Evropa uživa jer malo ko ima ovakve okršaju, tu su samo Real – Barselona i Olimpijakos – Panatinaikos. Mi smo temperamentni, saživimo se sa ekipom, a još kada izgubiš onda ide salva kritika, ali to je sport, ne treba bežati ni od kritika, one treba da budu motiv za još žešći rad – rekao je Rebrača za “Mozzartsport”.

Bez obzira na igrački katar, u centru pažnje Partizana je uvek trener Željko Obradović.

– Svi znaju ko je Željko u svetu košarke i jasno je šta želi da postigne sa Partizanom. Dobro znam koliko je zahtevan, koliko traži da se poštuju najsitniji detalji i to stvarno… nije lako. Treba ti energija, karakter i da možeš da radiš pod pritiskom da bi došao do krajnog rezultata koji je vrhunski. Neki u Partizanu rade prvi put sa njim, moraju da podignu nivo znanja i kvaliteta kako bi uspeli da isprate sve, ali isto tako to nije proces koji traje godinu ili dve.

Zvezda je dolaskom Duška Ivanovića postala tim koji može da pobedi bilo kog rivala.

– Očigledno je da je Zvezda sa Duškom dobila energiju, imaju i hemiju i kvalitet. Vidi se da im je dao samopouzdanje da veruju u sopstvene kvalitete, to je pre svega evidentno kada igraju van Beograda. Nikoga se ne boje”.

Ko će dobiti, Zvezda ili Partizan?

– Nema dileme da će biti teško Partizanu. Zvezda ima tu prednost jer su u naletu, igraju stvarno dobru košarku, ali kada dođe derbi sve zavisi od trenutne inspiracije. Sve može da se odluči u poslednjem minutu, jednim potezom jednog igrača. Lično ne sumnjam u Željkovu pripremu utakmice, znam kako to ide kod njega, ali i uz svu pripremu uglavnom to bude 50-50.

Koji pojedinci će obilježiti meč?

– Na prvu loptu to su Luka Vildoza sa jedne strane i Kevin Panter sa druge. Imaju tu vrstu karaktera da uzmu loptu u svoje ruke i krenu da kreiraju, da li je to šut ili nešto drugo nije ni bitno, ali na spoljnim pozicijama su mi oni u prvom planu, doduše, meni se sviđa drugi igrač – istakao je Rebrača.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 방콕 물집
Back to top button