GRAND SLAMTENIS

ĐOKOVIĆ PORUČIO CICIPASU Stefanose, vidimo se za dva dana

Srpski teniser Novak Đoković oglasio se nakon pobjede nad Tomijem Polom.

Novak Đoković je pobjedom nad Polom ostvario plasman u finale Australijan opena gde će igrati protiv Stefanosa Cicipasa.

To će biti njegovo deseto finale na Australijan openu i evo šta je Đoković imao da kaže nakon što je ostvario ovaj uspeh.

– Podrška mi mnogo znači pogotovo u ovoj fazi karijeri, hvala im, to je moj motor izvor moje energije. Zahvalan sam što imam dovoljno snage u nogama da igram na ovom nivou – rekao je Đoković.

Gdje ti je nivo? Koliko možeš?

– Sjajno, savršeno je, na 110% sam. Stefanose, vidimo se za dva dana. Slušaj, naravno, ne možeš da igraš kao na početku turnira, ali smo uložili mnogo u pripremnom periodu da bismo bili u stanju da igramo meč od pet setova u finali. Iskustvo mi pomaže, ali videćemo kako će izgledati na terenu gde se stvari menjaju iz trenutka u trenutak. Ima nekada duže pauze između poena, bilo je teških nogu, ali je bitno da sam sačuvao nerve. Bilo je napeto u prvom setu, ali je posle sve leglo na svoje mesto pa sam srećan plasmanom u novo finale.

Prije 15 godina si igrao ovde svoje prvo finale…

– Imam jaku maštu, ali nisam ovo baš zamišljao. Ne znam šta da kažem, zvahalan sam na svemu i trudim se da uživam i cenim svaki trenutak. Bez moje porodice i tima stvari ne bi bile moguće, kada si sam ovde u individualnom sportu sve je upereno u tebe, ti preuzimaš odgovornost zasluge i kritike, ali naravno, moram da dam priznanje timu koji živi sa mnom i uz mene je i kada je dobro i loše i ovo je njihov uspeh isto koliko je moj.

Biće dva tima u nedjelju, tvoj i Cicipasov.

– Pobedio sam prvi meč protiv Cicipasa i tako da su pozitivna sećanja. To je bio prvi put da sam se vratio posle 0-2 u finalu u njegovom prvom GS finalu. Emotivno, fizički, bilo je teško kako god da pogledaš, a on je jedan od najzanimljivijih momaka na turu i sa zanimanjima i sa frizurom. Srećno u nedelju i neka bolji pobedi-

Veliki trenutak u karijeri, pozicija broj 1 je ulog

– Da, naravno da dodaje malo ulja na vatru jer kada osvajaš slemove i pobeđuje to je najveći vrhunac i u tenisu ne postoji ništa bolje – završio je Đoković.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button