GRAND SLAMTENIS

Američki novinar laže i omalovažava Đokovićevu dominaciju

Američki novinar Ben Rotenberg opet umanjuje veličinu Novaka Đokovića.

Đoković je u nedelju osvojio deseti Australijan open, dominantnom igrom tokom dvije nedjelje u Melburnu.

U finalu je u tri seta “počistio” Grka Stefanosa Cicipasa i izjednačio se sa Rafaelom Nadalom po broju Grend slem titula – 22.

Ipak, Đoković je konstantno bio na udaru kritičara, koji su ga prvo nazivali prevarantom tvrdeći da laže da igra povrijeđen.

Nakon što je prvi čovek tenisa u Australiji to demantovao, sada se Đokoviću uspjeh nipodaštava statistikom gledanosti turnira.

Rotenberg je podijelio članak u kojem se tvrdi da je ovogodišnje finale AO čak 36% manje gledano od prošlogodišnjeg između Rafaela Nadala i Danila Medvedeva, u Americi.

– Rejting finala AO je znatno je opao, posebno u muškoj konkurenciji, gdje je Đokovićeva deseta pobjeda bila ‘najmanje gledano muško finale u posljednjoj deceniji’. Nije samo američki fenomen, televizijski brojevi u Australiji su takođe značajno smanjeni – napisao je Rotenberg.

Sve to bi i imalo možda nekog smisla, posebno u Americi gdje ima mnogo popularnijih tema od tenisa, da neposredno poslije turnira Australijan open nije saopštio da je ovo bio najposjećeniji AO u istoriji.

Organizator AO je u zvaničnoj objavi gledanosti finala poručio da je meč Đoković – Cicipas gledalo u “piku” 2.311.000 gledalaca, a prosječno 1.747.000, dok Rotenberg prenosi pogrešna mjerenja koja kažu da je zabilježen pad od 300.000 gledalaca u odnosu na prošlogodišnje finale (1,3 miliona Đoković – Cicipas, 1,6 miliona Nadal – Medvedev).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Vape carts USA
  2. Povratni ping: Web Hosting
Back to top button