EVROPAKOŠARKA

O MLADIM IGRAČIMA “Najbolje što Srbija ima je u Partizanu”

Trener Lijetkabelisa Nenad Čanak govorio je o litvanskoj košarci i mogućnosti Partizana u Evroligi.

On je u intervjuu za sajt Sportal pričao o raznim temama, a najviše se dotakao teme košarke u Litvaniji koja glasi za zemlju gdje se najviše prati košarka, uporedivši je sa Srbijom.

– Meni je stvarno izuzetno zadovoljstvo što sam u Litvaniji, to je košarkšaka zemlja. Za razliku od onoga kod nas, ovde je košarka jedini sport i svi se u nju razumeju. Imama osećaj da su je svi u nekom trenutku trenirali. Neko je uspeo da postane igrač, neko ne, ali kad god pričaš sa ljudima čuješ da su trenirali, da prate i razumeju košarku. Nema drugih sportova, deca ne odlaze na druge sportove, dobro – fudbal je fudbal, ali talenti se ne rasipaju na odbojku, rukomet, vaterpolo – rekao je Čanak.

Potom se osvrnuo i na zamjerke navijača Partizana kako okosnicu tima crno-belih drže stranci, međutim Čanak smatra drugačije.

– Ako pogledamo spisak svih igrača rođenih 2000. godine i mlađe, mislim da Partizan ima najbolje. Petrušev je u Zvezdi, Marko Pecarski se budi polako, pitanje je kako će se dalje odvijati stvari u njegovoj karijeri. Od mlađih je tu Nikola Jović, koji je u NBA ligi, Đurišić koji je NBA prospekt, nema mladih igrača koji bi zadovoljili kriterijum igranja u Partizanu, ne vidim druge koji bi mogli da budu tu, a da već nisu. Smailagić, Trifunović, Koprivica… To je najbolje što Srbija ima u tom godištu – smatra bivši trener Partizana.

Bivši trener Partizana je prošlog petka prisusutvovao utakmici crno-belih protiv Žalgirisa, gdje su izabranici Željka Obradovića slavili sa 88:74 i tako povećali svoje šanse za plasman u top 8.

– Svaka utakmica u Partizanu se igra na pobedu, pogotovo kad je Željko trener. Prema onome što sam video sa strane, atmosfera je izuzetna. Kažem kako to izgleda sa strane, ja sam bio na treningu, ali poznajući taj ceo staf, ljude oko kluba koji pričaju da je amofsera izvanredna, nemam razloga da im ne verujem – i nastavio.

– Mislim da je Partizan ozbiljan kandidat za TOP 8, a kad uđeš u TOP 8… možemo se videti ponovo u maju u Kaunasu – poručio je Nenad Čanak.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: vapes
Back to top button