EUROKUPOVIFUDBAL

LIGA ŠAMPIONA SE VRATILA Bajern u “haosu” Pariza, Konte tamo gdje ga najmanje vole

Nakon tri mjeseca čekanja, ponovo će se lopta zakotrljati na mečevima Lige šampione.

Prvog dana su na programu dva meča osmine finala. Na travu “San Sira” će od 21 čas istrčati fudbaleri Milana i Totenhema, dok će u isto vrijeme PSŽ početi svoj meč protiv Bajerna iz Minhena.

Krenimo od derbija koji će se igrati u Parizu. Francuska prestonica jeste grad ljubavi i danas jeste Dan zaljubljenih, ali će malo ko mariti za to u Parizu gdje ćemo dobiti reprizu finala Lige šampiona iz 2020. godine.

Tada je slavio Bajern i stigao do šeste titule u prvom po redu kontinentalnom takmičenju, a nova pobjeda gostiju ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje s obzirom na situaciju koja vlada u PSŽ-u.

PSŽ je ispao iz Kupa od najvećeg rivala Olimpik Liona, a onda izgubio i od Monaka, u nedjelji uoči duela sa Bajernom u osmini finala Lige šampiona.

Trener pariske ekipe Kristof Galtije ima razloga za brigu, pošto je njegova skupocjena ekipa izgubila četiri puta u posljednjih deset utakmica i primila 13 golova, a Bajern podiže formu, nakon što je postigao 11 golova u tri utakmice.

On ima problema sa sastavom ekipe, pošto će napadač Kilijan Mbape zbog povrede potencijalno propustiti utakmicu, dok i Lionel Mesi ima problema sa tetivom, ali se očekuje da će igrati.

Pari Sen Žermen je prije pauze zbog Svjetskog prvenstva bio neporažen, ali je poslije tog takmičenja pao u formi i izgubio od Lansa, Rena, Olimpika iz Marseja i Monaka.

Takođe, četiri od pet pobjeda tokom niza od 10 utakmica ostvarene su protiv slabijih ekipa ili onih manjih u Kupu.

– Naravno da igrači imaju svoj ponos, imam ga i ja. Da, zabrinuti smo zbog utakmice sa Bajernom, ali moramo biti bistre glave – rekao je Galtje koji smatra da svi moraju “manje da pričaju, a više da rade”.

Pored problema sa povredama, PSŽ ima problem i u svlačionici nakon što su se igrači nakon poraza u Kneževini sukobili sa sportskim direktorom Luisom Kamposom.

Navodno je Nejmar ušao u fizički obračun sa njim, prije nego što se umiješao kapiten Markinjos. Prema pisanju “Parizijena”, situacija je toliko loša da će brazilski napadač biti prodat na ljeto zbog ovoga.

To sve pred dolazak Bajerna koji je u posljednje tri utakmice postigao 11 golova. Bajern je u subotu pobijedio Bohum sa 3:0, ali trener Julijan Nagelsman nije bio zadovoljan.

– Ako u utorak budemo igrali ovako, to neće biti dovoljno – rekao je Nagelsman.

I šef struke Bavaraca ima kadrovske probleme, ali ne nove jer na Manea, Nojera, Ernandesa i Mazrauija i nije mogao da računa ove godine.

Bajern je prošao u osminu finala poslije svih šest pobjeda u Grupi C, a Pari Sen Žermen je bio drugi u Grupi H, iza Benfike.

U drugom meču u Milanu istoimena ekipa dočekuje Totenhem.

Milan igra u nokaut fazi Lige šampiona prvi put od 2014. godine, a u duel ulazi u podjednako lošoj formi kao i PSŽ. Poslije pobjede protiv Torina 1:0 u Seriji A, kojom je prekinuo niz od četiri poraza u svim takmičenjima.

Crveno-crni su od 4. januara imali niz od sedam utakmica bez pobjede, uključujući i dva poraza od velikog rivala Intera, u prvenstvu u Superkupu, a ispali su iz Kupa porazom od Torina.

– To je bio težak mjesec, za nas i za čitav klub. Moramo da popravimo igru pošto je Liga šampiona zahtjevnije takmičenje, a Totenhem ima jak tim. Biće teško, ali utakmica dolazi u pravo vrijeme za nas – rekao je Pioli.

Pioli bi mogao da ima na raspolaganju Fikajoa Tomorija i Ismaela Benasera, koji su se oporavili od povreda i trenirali u nedjelju.

Totenhem u meč ulazi poslije tri poraza u posljednjih pet utakmica u Premijer ligi. Londonski tim je u subotu izgubio od Lestera 4:1, a trener Antonio Konte se u toj utakmici vratio na klupu, poslije pauze zbog operacije žučne kese.

On se sada vraća na San Siro, gdje je predvodio Inter do titule u Seriji A 2021. godine. Takođe, u Italiji je osvojio i tri titule sa Juventusom.

Konte ima dobre rezultate protiv Milana, pošto je sa svojim ekipama pobijedio u 10 od 14 utakmica i izgubio samo jednom.

Ovaj put će biti teže nego ranije, jer je njegova ekipa izgubila četvoricu važnih igrača u poslednjih nedelju dana. U ekipi Totenhema neće biti Bentankura, Lorisa, Bisume i Sesenjona zbog povrede noge. pa će Konte morati da se okrene alternativama.

– Govorim o dvojici mladih igrača Oliveru Skipu i Pape Saru. Obojici će to biti prva utakmica u Ligi šampiona, a riječ je o veoma mladim igračima od 22 i 20 godina – rekao je Konte.

Milan i Totenhem su i 2011. godine bili žrijebani u Ligi šampiona, a engleski tim je prošao zahvaljujući pobjedi u prvoj utakmici od 1:0 na San Siru golom Pitera Krauča.

U srijedu se igra još dva meča u Ligi šampiona. Klub Briž će dočekati Benfiku, dok Čelsi gostuje u Dormundu ekipi Borusije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button