KOŠARKAREGION

Pešić: Razgovarali smo sa Zvezdom i Partizanom, sudbina u našim rukama

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić dao je izjave poslije treninga nacionalnog tima u Beogradu.

Srbija u četvrtak gostuje Grčkoj, a onda u utorak u Beogradu igra protiv Velike Britanije.

– Očekuje nas teška utakmica protiv izuzetno motivisanog tima. Duže vremena igraju zajedno. Igrali su protiv Letonije, puno utakmica zajedno. Naravno nisu igrači NBA kvaliteta i Evrolige. To su igrači koji sa dodatnom motivacijom igraju, agresivno, sa jakom odbranom. Moraćemo dobro da se pripremimo. Nemamo puno vremena. To je izazov da iz ove situacije izvučemo što je više moguće. Da uzmemo sudbinu u svoje ruke, da uradimo ono što možemo pa ćemo videte kako će se završiti – rekao je Pešić.

Od evroligaških igrača može da računa samo na Ognjena Jaramaza iz Bajerna.

– Imate tu situaciju da od tih igrača iz Evrolige, jedini koji je dobio dozvolu je Jaramaz. Oni koji igraju u Španiji, ne mogu. Ostali klubovi igraju redovno kolo Evrolige, i Partizan i Zvezda i Efes i Fenerbahče. Šta će se dešavati, da li ćemo imati neke druge igrače, to je u ovom trenutku totalno neizvesno – dodao je on.

Protiv Grčke će igrati Nikola Milutinov i Dejan Davidovac, ali njih dvojica neće moći da nastupe protiv Velike Britanije.

– Značiće nam, to su dva iskusna igrača. Na njih možemo da računamo na prvu utakmicu. Za drugu utakmicu nisu mogli da dobiju odobrenje. Kad se završi utakmica u Grčkoj, moraće da se vrate u Moskvu – istakao je selektor.

Zvezda i Partizan igraju važne mečeve u Evroligi i nisu bili u mogućnosti da puste reprezentativce za meč sa Grčkom.

– Obavili smo razgovore sa Zvezdom i Partizanom. Bili su to drugarski razgovori. Nisu bili u mogućnosti pošto igraju važne utakmice. U novembru je bilo drugačije. Sada je borba za plej-of, svaka pobeda ili poraz može da odluči sudbinu u Evroligi. Razgovaralo se o mogućnosti da se neki igrači priključe za drugu utakmicu, ali o tom potom – zaključio je Pešić.

Srbiji u preostale dvije utakmice neophodna je jedna pobjeda kako bi obezbijedila plasman na Svjetsko prvenstvo, koje se ove godine održava na Filipinima, Japanu i Indoneziji.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button