EVROPAKOŠARKA

“VEČITI” PROTIV NIJEMACA Debi Kampaca i prilika za revanš crno-belih

Košarkaši Crvene zvezde od 19 sati gostuju Bajernu iz Minhena, dok će dva sata kasnije početi meč Partizana i Albe u Beogradu, u 26. kolu Evrolige.

Zvezda će protiv Bavaraca biti jača za Fakunda Kampaca, koji je konačno registrovan i debitovaće za crveno-bele u elitnom takmičenju, ali bez povređenog kapitena Branka Lazića kojeg neće biti barem dvije nedjelje.

Crveno-beli su trenutno na 13. poziciji sa skorom 11-14, dvije pobjede daleko od zone plej-ofa.

– Bajern je borben tim, ima igrače koji su polivalentni. Napadaju niski post, igraju pik-end-rol, igraju izuzetno brzo. Sada počinje devet finala za nas. Bićemo jači za Fakunda, imamo igrača više, ali u suštini sve je isto. Pokazali smo da možemo da pobedimo svakoga kada smo fokusirani i čvrsti u odbrani. Moramo da verujemo u ono što radimo i to je ono što nas čini dobrom ekipom – izjavio je Ivanović za klupski sajt.

Kapiten Bajerna Vladimir Lučić smatra da je ovo “biti ili ne biti” utakmica za Crvenu zvezdu.

– Posle poraza od Albe, Zvezdi je svaka utakmica ‘pobedi ili umri’. Igrači Zvezde se neće osećati kao gosti u Minhenu, jer će imati kao i Partizan, veliku podršku navijača. Radujem se takvoj atmosferi i verujem da možemo da slavimo. Ovo je kao rođenom Beograđaninu poseban meč za mene. Tako je od detinjstva, tako će biti do kraja karijere – istakao je Lučić.

Od 21 čas će na parket hale “Aleksandar Nikolić” istrčati košarkaši Partizana koji se sastaju sa drugim njemačkim predstavnikom, ekipom Albe.

Crno-beli su trenutno na šestom mjestu u elitnom takmičenju sa skorom 13-12 i pobjeda bi značila veliki korak prema plej-ofu.

Trener Željko Obradović izjavio je da očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one u prvom kolu u Berlinu, gdje je Alba ubjedljivo pobedila 100:84.

– Prva utakmica Evrolige je bila baš protiv Albe i još nam je u sećanju koliko smo slabo odigrali, pre svega u odbrani. Osim same važnosti utakmice to bi trebalo da bude dodatni motiv za nas. Da pokažemo da je to bilo loš dan i da sigurno možemo mnogo bolje protiv njih. Odigrali su izvanredno u poslednjem kolu Evrolige (pobedili Zvezdu u Beogradu, prim. aut). Bez obzira što su poslednji na tabeli, to ništa ne znači, moramo da razmišljamo da imaju kvalitet i zaista mogu veoma dobro da igraju – izjavio je Obradović za klupski sajt.

Pred meč su stigle i lijepe vesti za crno-bele, a to je da se centar Balša Koprivica vratio treninzima.

– Koprivica je dobio dozvolu da može da dolazi da gleda treninge. Njegovi rezultati su mnogo bolji. Daleko je od toga da počne da trenira. I kad bude počeo to će biti veoma kontrolisano, ali to su pitanja za našeg doktora”, rekao je trener Partizana Želimir Obradović.

Evroliga, 24. kolo

Četvrtak

19.00 Barselona – Žalgiris

19.00 Bajern – Crvena zvezda

20.00 Panatinaikos – Efes

21.00 Monako – Makabi

21.00 Partizan – Alba

Petak

18.45 Fenerbahče – Virtus

20.00 Asvel – Real

20.30 Baskonija – Valensija

20.30 Olimpija Milano – Olimpijakos

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button