KOŠARKANBA

Gordon: Ovdje sam da osvojim titulu za Džokera

U jeku posebne sezone, tokom snažnog napredovanja ka prvom mjestu Zapada i, potencijalno, cijele lige, postoji element žrtvovanja koji prožima tim Denver Nagetsa.

Govoreći tokom šuterskog treninga pred meča sa Čikagog Bulsima, koji je Denver izgubio, veteran Aron Gordon opisao je nesebičnost koja je postala ključna osobina njegovog tima.

– Nisam ovde da bih osvojio titulu za sebe – rekao je Gordon.

– Ovdje sam da osvojim šampionat za Džokera (Nikolu Jokića). Džoker je ovdje da osvoji šampionsku titulu za Džamala (Marej) i Majkla Melouna i Majkla Portera. KCP (Kantevijus Koldvel-Poup), gledamo da mu donesemo još jednu. Ne radim ovo za sebe. Radim to za momke oko mene.

Iako je Gordon bio jedini igrač koji je razgovarao sa medijima u srijedu ujutru, taj etos je očigledan u timu već nedjeljama.

Počevši od Jokića, dvostrukog uzastopnog vladajućeg MVP-ja lige, čini se da nikoga nije briga ko će dobiti zasluge, a najmanje prvo lice franšize.

Zato se Gordon tako besprekorno uklapa u ovaj spisak.

– Nije tako često da imate profesionalni sportski tim u kojem svi vuku i guraju u istom pravcu – kaže krilni igrač.

Gordon, koji je pauzirao četiri utakmice zbog bolne kontuzije rebra, vratio se nakon nedavnog poraza Denvera od Memfis Grizlisa.

On je za “Denver Post” rekao da nije mogao da podnese da gleda izdaleka kako njegovi saigrači gube.

Tokom te četiri utakmice otkako se vratio, u kojima je Denver zabilježio sve pobjede, Gordon je rekao da je ponovo pronašao svoj ritam i tempo.

– To je bila stvar sa kojom sam se borio kada sam se prvi put vratio – rekao je Gordon.

Ono što nikad nije nestalo je, međutim, njegova hemija sa Jokićem. Gledamo svake večeri kako vladajući MVP servira “lob” asistencije za Gordona.

– Počinjem da shvatam gdje mu je potrebno da ja budem da bih ga ponekad izvukao kada dobije udvajanje ili utrajanje – rekao je Gordon.

Kada je razgovor skrenuo ka trci za ovosezonskog MVP-ja, Gordon je otkrio da nije bio na društvenim mrežama i da nije vidio obim trenutne diskusije oko Jokića.

Po Gordonovom mišljenju, ništa od toga nije bilo ni važno.

Jokić, po Gordonovom mišljenju, juri ka trećoj u nizu.

– Čak ni ne mislim da je tako neizvjesno – rekao je Gordon.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button