EVROPAKOŠARKA

ATAMAN DOBIO PODRŠKU Ono što se desilo u Beogradu je neprihvatljivo VIDEO

Udruženje trenera Evrolige, na čijem čelu je Dimitris Itudis, oglasilo se saopštenjem u kojem osuđuje sve uvrede.

Posebno se apostrofira vrijeđanje Ergina Atamana na utakmici između košarkaša Crvene zvezde i Efesa.

Navijači crveno-belih, koji ne mogu da oproste Atamanove uvredljive izjave nakon ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu, vrijeđali su turskog stručnjaka pošto je prigovarao sudijama, a saopštenjem se poslije meča oglasila i Zvezda.

– Bord trenera Evrolige razumije da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim, međutim, svi akteri košarke, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vrijeme poštovanje prema svima koji su uključeni u ovu igru više nego ključno – navodi se u saopštenju.

Dalje se dodaje:

– Uvredljive psovke bilo koje vrste ne spadaju u sport i ono što se desilo u Beogradu našem članu Erginu Atamanu, kao i ostalim našim članovima u drugim arenama, po bilo kom standardu bi trebalo da bude neprihvatljivo.

– Nije prihvatljivo ni čuti psovke na račun sudija u Kaunasu ili rukovodstva Evrolige u više dvorana.

– Ovo je čvrst stav koji odražava mišljenje svih naših članova i odnosi se na sve koji su dio igre, uključujući igrače, sudije, pa i samu ligu.

– Potpuno smo svjesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vrijeme za promjene – poručuju iz Udruženja trenera.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 티비위키
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button