KOŠARKANBA

JOKIĆ BRUTALAN, ALI NEMOĆAN Denver u seriji poraza

Košarkaši Denver Nagetsa poraženi su od Bruklin Netsa 122:120.

Denver Nagetsi su po treći put zaredom poraženi ove sezone, pošto su ih u njihovoj Bol Areni nadigrali Bruklin Netsi, a prethodno su to učinili Čikago i San Antonio.

Nikola Jokić nije mogao sam da igra, a imao brutalnu partiju u kojoj je zabilježio 102. tripl-dabl u karijeri, ali je ekipa opet upisala poraz.

Ubacio je 35 poena, uhvatio 20 skokova i podijelio 11 asistencija!

Majkl Porter Džunior je u prvom poluvremenu odigrao veoma dobro, ali je u nastavku maltene nestao i poslije 19 poena na poluvremenu imao 23 na kraju meča, Džamal Marej je upisao 16, Eron Gordon 13, a Brus Braun 9 poena.

Na drugoj strani, vidjeli smo 25 poena odličnog Mikala Bridžisa, dok je 20 ubacio centar Nik Klekston, Dorijan Fini Smit 15 od čega 5 trojki, a 15 poena uz čak 16 asistencija bio je učinak Spensera Dinvidija.

Valja spomenuti i Kamerona Džonsona koji je ubacio 14 poena, 12 je postigao Set Kari, a 11 Rojs O'Nil.

Kao što je rečeno, Nagetsima je ovo treći uzastopni poraz, odnosno drugi zaredom u Bol Areni, a ukupno tek šesti u ovoj hali jer je Denver važio za ekipu koja najbolje igra na svom terenu.

Sada ih je skupo koštala treća četvrtina u kojoj su postigli samo 18 poena, ali i treba istaći da se maltene na momente čekalo samo šta će Jokić uraditi i da su njegovi saigrači tada delovali kao statisti.

Džamal Marej je ponovo povrijedio koljeno i tek ćemo vidjeti koliko je povreda zapravo ozbiljna, dok je Majkl Porter Džunior faktički nestao sa terena nakon fenomenalnog prvog poluvremena.

Kris Braun je bio igrač koji je u drugom poluvremenu pokrenuo Denver, upravo je on bio taj igrač sa klupe koji se čekao celu utakmicu i otkako je uhvatio momentum Denver je napravio seriju.

Dakle, mnogo promašaja i samo 18 poena u trećem kvartalu, svima je jasno da je to bio glavni uzrok poraza i nakon što su Netsi dugo držali dvocifrenu prednost uslijedila je ta serija 20:2 i povratak koji je mnogo obećavao.

Obećavao je da Nagetsi mogu da se vrate jer je Nikola Jokić imao brutalno prvo poluvrijeme, skakao je, igrao žustro na obje strane parketa i zaista davao sve od sebe, ali nije uspio da spriječi poraz svog tima.

Na kraju je imao 20 skokova i 35 poena, ali to nije bilo dovoljno. Lopta je u posljednjim momentima utakmice išla u ruke Nikoli Jokiću, ali je on promašio dva teška šuta iz okreta sa poludistance pa nije donio trijumf uz zvuk sirene.

Čak i sa tim promašajima srpskom centru se nema šta zamjeriti. Kada god je bio u igri nosio je ekipu na svojim leđima, prekidao serije poena, osim u tom trećem kvartalu kada je Bruklin Niskom petorkom konstantno uspijevao da otjera Jokića od koša i da mu čak izbije loptu u nekoliko momenata.

Mikal Bridžis je bio sjajan, a upravo je šut za tri poena i bio ključ pobjede Bruklina jer su pogodili čak 17 trojki od 44 koliko su šutnuli i samo centri Klekston i Noel bili su bez trojki.

Kada god je bilo potrebno pogađali su i Kari i Bridžis i Heris, jedino je Dinvidija šut nešto slabije služio pa Nagetsi ni to nisu uspeli da iskoriste. Na kraju zaslužen trijumf Netsa i Nagetsi će pobjedu tražiti na nekom drugom mjestu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button