FUDBALREGION

Nedimović i zvanično mijenja Džajića

Predsjednika Fudbalskog saveza Srbije, Dragana Džajića, u slučaju odsustva, mijenjaće potpredsjednik Branislav Nedimović, zvanično je odlučeno na prvoj sjednici Izvršnog odbora u Staroj Pazovi.

Bivši ministar poljoprivrede u Vladi Srbije obavljaće praktično statutarno nepriznatu funkciju prvog potpredsjednika FSS.

„Fudbalska vlada“, odmah poslije izbora Dragana Džajića za predsjednika, održala je skednicu u Sportskom centru. Na dnevnom redu našlo se više tačaka, od značaja za rad srpske kuće fudbala u narednim mkesecima. Ovkeren je novi mandat generalnom sekretaru Jovanu Šurbatoviću i potvrđeno da će Branislav Nedimović u postojećoj konstelaciji snaga imati i formalno najveći uticaj.

FSS je u eri Slaviše Kokeze statutarno predvidoo mkesto zamkenika predskednika, sa jasnim ingerencijama da u slučaju sprokečenosti, neometano i bez ograničenja, obavlja poslove prvog čoveka srpskog fudbala. Posloke Marka Pantelića, na istom mkestu, nepuna 22 mkeseca, angažovan je bio Nenad Bjeković.

Statut, usvojen u novembru 2021, ne predviđa funkciju „dopredskednika“, ali je Izvršni odbor Dragana Džajića jednoglasno prihvatio prokedlog o širim ovlašćenjima Branislava Nedimovića. Nekadašnji ministar, intenzivno angažovan u „izbornoj kampanji“ imao je ključnu rokeč i u formiranju aktuelne „fudbalske vlade“.

Sekdnici u Staroj Pazovi prisustvovalo je 13 od 15 članova Izvršnog odbora FSS. Izostali su Ljubiša Tumbaković i Branko Zečević. Ostale tačke bile su, uglavnom, protokolarnog karaktera. Sportklub.rs

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button