KOŠARKA

“VJERUJEM U VIDANA” Komesar ABA lige govorio o Petruševu i Lesoru

U razgovoru za “Novosti” komesar regionalnog takmičenja, Milija Vojinović govorio je o skandalu sa “večitog” derbija.

Košarkaši Partizana savladali su Zvezdu u derbiju 21. kola ABA lige rezultatom 92:81.

Kada se utakmica završila Matijas Lesor, centar Partizana, udario je centra Crvene zvezde Filipa Petruševa i on je tim povodom danas i dao izjavu u policiji.

Javio se i njegov agent Miodrag Miško Ražnatović koji je prvo objasnio šta se dogodilo tokom davanja izjave, a onda i upitao zbog čega je Zvezdin centar na stubu srama.

Kakva i kolika kazna čeka centra Partizana Matijasa Lesora, zbog fizičkog nasrtaja na igrača Crvene zvezde Filipa Petruševa, reći će disciplinski sudija ABA lige Hrvoje Vidan, poručio je komesar Milija Vojinović.

– Kao što procedura nalaže, taj slučaj, kao i sve ostalo što se dešavalo u poslednjem večitom derbiju, ali i svim ostalim utakmicama 21. kola, sada se nalazi u rukama Hrvoja Vidana. Sigurno ne bih dao sebi za pravo da prejudiciram njegove odluke ili na bilo koji način utičem na njih, ali imam puno poverenje u njegov sud i rad – rekao je bivši sudija.

Cijeli taj slučaj povećao je, već inače velike, tenzije između dva kluba i njihovih navijača…

– Mnogo puta sam to rekao, ABA liga uvek uradi sve što je u njenoj moći da se nemile scene pre svega spreče, a ako se već dese, da se maksimalno zaštiti bezbednost aktera. I to je crta koja ne sme da se pređe, što se vidi i na osnovu svega što se dešavalo prošle sezone. Sigurno nikome nije prijalo to što se peti meč finalne serije završio pred praznim tribinama i što se, umesto aplauza i pesme navijača, čula škripa patika, ali naša je obaveza da učinimo sve kako bismo osigurali bezbednost aktera – naglašava Vojinović.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button