EVROPAKOŠARKA

NEMIRI U EFESU Larkin ljut na Atamana nakon “najvažnije utakmice u sezoni”

Poraz od Partizana značajno je uzdrmao atmosferu u redovima dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope Anadolu Efesa.

Efes je imao 17 poena prednosti protiv crno-belih na svom parketu, ali je izgubio 97:84 u direktnom duelu u borbi za plej-of Evrolige.

Pet kola prije kraja Efes je na 14-15, dvije pobede iza Partizana i Makabija, a jednu manje od Baskonije i Žalgirisa.

Nakon meča u Istanbulu, jedan od najboljih igrača Efesa Šejn Larkin je na tviteru izrazio svoju frustraciju minutažom kod trenera Ergina Atamana.

Larkin je igrao 22 i po minuta i postigao 9 poena (4/6 dva, 0/3 tri) uz 6 asistencija.

– Ovo je izgleda vrijeme šašavih. Tu sam večeras, imam vrmena – napisao je Larkin na tviteru.

Nakon što mu je jedan navijač odgovorio da je Elajdža Brajant sjajno počeo meč (16 poena) i da je sjajan bio i Vasilije Micić (15p), a da se on mučio u napadu, Turčin američkog porijekla je otkrio izvor svoje frustracije.

– Da li sam tražio da igram svih 40 minuta? Ne. Uvijek pričam da sam tu za tim. Ipak, frustriran sam što sam igrao samo 22 minuta u najvažnijoj utakmici sezone. Ako neki ne želi da budem ovdje, nema problema. Da li je zločin što želim da sam na parketu? Ne vjerujem. Šašavi čoveče – odgovorio mu je Larkin.

– Jedan moj saigrač je takođe imao -19, a igrao je 38 minuta (Vil Klajburn, prim aut), pa mi daj priliku da popravim svoj učinak. Jer vjerovatno hoću. Velike utakmice zahtijevaju velike igrače. Sjećaš se, imam dvije titule – dodao je bek.

Navijač mu je skrenuo pažnju da je neprofesionalno žaliti se na tviteru usred sezone, posebno s obzirom da je jedan od lidera tima, što možda govori da je on u glavi završio sezonu.

– Izražavanje mišljenja je neprofesionalno? To nije pošteno, ako mene pitaš. Vi svi možete da objavljujete i pričate šta želite. Ja jednom odgovorim i to je neprofesionalno. To ništa ne implicira. Pretpostavljaš gluposti jer želiš da stvoriš neku priču. Uvijek sam bio 100 odsto tu za tim. Nije problem što želim više vremena na parketu da bih to uradio.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Back to top button