EVROPSKE LIGEFUDBAL

ENGLEZI BACAJU DRVLJE I KAMENJE “Hvala Mitroviću što je bio jadan i glup”

Engleski novinar Oliver Holt napisao je tekst za “Dejli Mejl” o napadaču Fulama Aleksandru Mitroviću, kao i menadžeru londonskog kluba Marku Silvi.

Naravno, povod su njihova isključenja u meču četvrtfinala FA kupa protiv Mančester junajteda i situaciji u kojoj je dosuđen penal za “crvene đavole” i isključenje za Vilijana, a potom su stradali i Mitrović i Silva.

Junajted je kasnije slavio trijumg rezultatom 3:1, a iako je Mitrović dao prvi gol na susretu, poslije istog je na stubu strama zbog odgurivanja sudije Krisa Kavanoa.

Holtov naslov teksta glasi: Moderno je poludjeti u fudbalu, ali Mitrović i Silva su razbili mit. Ljutnja nije dobra, zato su izgledali kao mali, iracionalni i idiotski ljudi. Muškarci su koje treba žaliti, a ne diviti im se.

U samom tekstu je bio još žešći i brutalniji.

– Možda bismo trebali biti zahvalni Silvi i Mitroviću za ponašanje usljed poraza od Junajteda . Možda bismo im trebali zahvaliti na načinu ponašanja kojim su se pokazali kao veoma jadni i glupi. Možda bismo im trebali biti zahvalni zbog toga što su svoj klub koštali šanse prolaska u polufinale FA kupa – piše Holt.

Takođe ističe da bi Mitrović trebalo da odluči da li želi da bude profesionalni fudbaler ili mala bitanga.

– Silva i Mitrović razbili su mit o ljutnji. Ljutnja nije dobra. Obojica su s pravom dobili pohvale za svoj rad u dosadašnjoj sjajnoj sezoni Fulama. Sada su izgledali kao mali, iracionalni, idiotski ljudi. Treba ih žaliti, a ne diviti im se. Možda im dugujemo zbog toga što su svoju ružnu stranu pokazali na televiziji pred decom i odraslima.

-Možda im trebamo zahvaliti što su nas podsjetili da bijes u profesionalnom fudbalu pojačava epidemiju fizičkog i psihičkog zlostavljanja sudija u ovoj zemlji, što je jedan od najvećih problema modernog fudbala – napisao je Holt.

Engleski novinar poziva vodstvo lige da Mitrovića suspenduje do kraja sezone.

– Ako se to dogodi, neka bude srećan što je kazna tako blaga. Njegovo ponašanje dovodi do fizičkog napada na sudiju. To je ponašanje zbog kojeg djeca misle da je u redu prijetiti službenom licu – poručio je Holt.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: north texas mushrooms​
Back to top button