FUDBAL

SPEKTAKL U PODGORICI Srbija protiv Crne Gore u važnoj bici za Njemačku

Fudbalska reprezentacija Srbije u ponedjeljak (20.45) u Podgorici igra protiv selekcije Crne Gore.

Ovo je meč drugog kola Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Njemačkoj.

Srbija je u petak u Beogradu pobijedila Litvaniju sa 2:0, dok je Crna Gora u Razgradu savladala Bugarsku sa 1:0.

Selektor Dragan Stojković izjavio je da njegovi igrači žele da pobede Crnu Goru

– Što se Crne Gore tiče ne postoje tajne među nama. Znamo čime raspolažu, ispratili smo prvi meč i pobedu važnu za njih. Znam da nema Marka Jankovića, koji je povređen i odličan je igrač. Što se ostalih tiče, poznajemo sve, da im ne nabrajam imena. Jedino sam se uplašio kad sam video Savićević u timu, pomislio sam da se nije Dejo vratio, kako bismo onda. Sreća, to je mlađi Savićević. To je dobra i mlada ekipa koja ne sme da se potceni – rekao je Stojković na konferenciji za medije u Podgorici.

On je potvrdio da na meču u Podgorici za Srbiju neće igrati Filip Kostić.

– Radi se o upali ahilove tetive. Nije bilo potrebe da rizikujemo i odluka je bila da se vrati u klub. Povrede su sastavni deo i nema ničeg goreg za trenera. Međutim, to je deo fudbala i moramo da pronađemo način da to prevaziđemo. Očekujem od igrača odgovrnost, da odigraju najbolje što mogu i ostvare cilj. U tom pogledu verujem da neće biti problema, jer je ova grupa već dve godine zajedno. Oni sve poznaju, principe igre i ideje koje želimo da sprovedemo, tako da ne sme da bude problema u taktičkom delu igre – kazao je selektor Srbije.

Stojković je istakao da očekuje sjajnu atmosferu na meču sa Crnom Gorom, koji će biti odigran od 20.45 sati u Podgorici.

– Ove utakmice imaju veliku važnost. Od mog tima uvek očekujem da bude najbolji i osvaja bodove. Sutra nam se pruža posle prve prepreke druga prilika da stignemo do važnih bodova, očekujem uzbudljiv meč, takmičarski i verujem da moji momci mogu da iznesu teret – rekao je Stojković.

On nije želeo da otkrije u kom sastavu će sutra Srbija igrati.

– Posle današnjeg treninga će biti dosta jasnije, a ja ću doneti odluke koje su u interesu tima kada je taktika u pitanju i te se odluke donose uvek hladne glave. Postoji nekoliko opcija i drago mi je zbog toga. Onaj sastav, koji bude istrčao smatraću da je najspremniji što se mog tima tiče i timske igre. I ne treba zabravoti da sada imamo pet izmena, što daje dovoljno prostora i vremena da povlačite neke poteze u odnosu na rezultat i dešavanja na terenu – naglasio je Stojković.

Novinari su izneli podatak da Srbija u poslednjih pet kvalifikacionih ciklusa nije ostvarila dve pobede na startu takmičenja.

– Nisam znao to. Sada ćemo pokušati da srušimo tu tradiciju. Ne brine me previše niti obraćam pažnju na to. Znamo šta nam je cilj i da su bodovi važni i da nose istu težinu. Došli smo da se nadigravamo i da pokušamo kroz naš cilj da tako bude. Ne zaboravimo da protivnik želi isto to. Sve ćemo učiniti da utakmicu rešimo u svoju korist, ali neće biti lako. Ko tako misli, u velikom je problemu – dodao je Stojković.

Stojković je naglasio da su srpski igrači svesni odgovornosti, težine i važnosti svake utakmice.

– To je ono što vidim u mojim igračima, taj mentalitet koji nas je krasio kroz ove dve godine. To dovoljno pokazuje da smo na dobrom putu da možemo da igramo dobro, atraktivno, kvalitetno i da pobedjujemo. Sa te strane se ništa neće menjati u odnosu na protivnika – istakao je selektor Srbije.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button